NBA liga otvorila istragu protiv Hardena

Dospeo je nedavno Džejms Harden u centar pažnje čitavog sveta zbog veoma kontroverznih izjava. Čini se da će upravo zbog njih morati da snosi i određene posledice.

Da se najpre vratimo na to šta je Harden uradio. Iskusni bek Fildelfije na jednom događaju u Kini napao generalnog menadžera Seventisiksersa Darila Morija.

Tom prilikom je bivši igrač Hjustona i Bruklina poručio da je Mori “lažov i da nikada neće zaigrati u timu gde je i on” što je dovelo do novog talasa spekulacija oko sudbine najpoznatije brade NBA lige.

Harden je ovog leta iskoristio opciju produžetka saradnje sa Filadelfijom za 35.600.000 dolara kako bi klub napravio trejd, a ne izgubio ga kao slobodnog igrača.

Javili su se Los Anđeles Klipersi, ali njihova ponuda nije zadovoljila Filadelfiju koja je odlučila da prekine sve pregovore, a kako nije bilo više zainteresovanih klubova, Harden je sada – zaglavio.

I to u timu u kojem ne želi da bude. Mada se mora priznati da možda ima i do činjenice da je insistirao na odlasku iz Hjustona baš dok je Mori bio u tom timu. Ovog leta je stigla i mala “osveta”.

Kako god bilo, NBA liga je pokrenula istragu protiv Hardena kako bi utvrdila da li on svojim izjavama planira da propusti narednu sezonu (čime bi prekšio pravilnik lige uveden baš ovog leta zbog ranijih slučajeva sa Irvingom, Simonsom…) ili je to stvar samo Filadelfije.

Očekuje se da NBA uzme izjave od svih aktera u ovom slučaju i donese presudu u slučaju Hardena koji se poslednjih sezona zaista ne smiruje…

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

Postavi odgovor