Efes rešio dva važna pitanja pa ligaški deo završio porazom od Burse!

U samo par dana rešili su dva izuzetno važna pitanja. Možda i najvažnija. Tomislav Mijatović je od “privremenog” postao “trajno” rešenje. Mladi hrvatski stručnjak naredne dve sezone biće trener Efesa. Nekoliko dana kasnije, novi ugovor sa Efesom potpisala je i prva zvezda tima – Šejn Larkin.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

A onda…

Ligaški deo šampionata Turske Efes je završio porazom. Istina, igrao je bez Šejna Larkina i dozvolio Bursi da dođe do brejka u istanbulu. I to tako što je sve vreme meča bila u prednosti, uspela da odbije sve nalete domaćina, na kraju slavila veoma važnu pobedu u borbi za opstanak:

Efes – Bursa 90:98 (26:32, 18:16, 19:27,27:23)

Ovaj poraz nije ugrozio startnu poziciju Efesa pred start doigravanja, dok Bursu do kraja očekuje još meč sa Fenerbahčeom…

Iako je Bursa početkom poslednjeg perioda imala i 12 poena prednosti (63:75), Efes je u naredna tri minuta sve nadoknadio, stigao do poravnanja – 75:75. Krenula je mrtva trka u kojoj su gosti ipak uspeli da ostanu korak ispred, odoleli su i prvi prošli kroz cilj.

Bursu je sa 23 poena predvodio Erik Nil, po 19 su ubacili Aleksandar Gavrilović i Majkl Jang. Sa 22 poena u Efesu je najraspoloženiji bio Tajrik Džons, dok je Erdžan Osmani ubacio 14.

Bonus video:

2 Komentara

    Fokusirali su se na obezbeđivanje Šejn Larkina i novog trenera a ne na igru i zato su i izgubili od Burse

    Bitno da su obezbedili produženje ugovora sa čovekom koji sjajno vodi rkipu sve ostalo je manje bitno

Postavi odgovor