FIBA iznenadila Srbiju i Nemačku: Nove lopte u finalu Mundobasketa

Srbija i Nemačka nalaze se u finalu Mundobasketa, a pred duel došlo je do velike promene. Naime, za potrebe finala igraće se sa novom loptom. Ova inforamcije, razume se, nije najbolje legla Orlovima.

Do sada se igralo sa loptom pod nazivom BG5000 2023, dok je finalna dizajnirana samo za potrebe finala. Ugraviran je logo turnira, tu je i prestižni Nejsmit trofej, kao i datum finala i jedinstveni serijski broj. Lppte sa kojima se igra finale su deo ograničene edicije, samo 1.200 je dostupno za kupovinu.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Frank Linders, generalni direktor FIBA za medije i marketinga je prokomentarisao:

“Uzbuđeni smo što možemo da predstavimo ovu specijalnu zvaničnu Molten loptu za finale FIBA Svetskog kupa u košarci 2023. Prelep dizajn svakako odražava značaj onoga što će biti nezaboravna prilika. Želimo da izrazimo našu iskrenu zahvalnost Moltenu na trudu koji su uložili da dodaju još jednu posebnu notu našem najvećem događaju ikada. FIBA zaista ceni izvrsnost i poverenje koje delimo sa njima u vezi koja traje više od četiri decenije“.

WhatsApp Image 2023 09 10 at 08.08.40
Foto: Meridian sport

Noa Hasegava, šef marketinga brenda Molten, dodao je:

“Velika je čast učestvovati i dati doprinos kao globalni partner tokom ovog uzbudljivog Svetskog prvenstva, koje je dirnulo srca mnogih ljubitelja košarke. Dok se okrećemo finalu, uzbuđeni smo što možemo da otkrijemo ekskluzivnu specijalno dizajniranu loptu Molten. Lopta ima „Talas strasti“ koji simbolizuje talas strasti ljubitelja košarke prema sportu“.

Zvanična lopta za finale FIBA Svetskog kupa u košarci 2023. otkrivena je danas na specijalnoj ceremoniji u FIBA zoni navijača u Manili, uz prisustvo generalnog sekretara FIBA Andreasa Zagklisa.

Bonus video:

2 Komentara

    Lep dizajn,neka svima donesu srecu ,pa i nama!!!!

    Finale je samo po sebi nešto posebno , neka zašto da ne , lepo izgledaju ,valjda će nam biti vise sretnije od Nemaca

Postavi odgovor