PITANJE OD MILION DOLARA: Da li Popovič ostaje u San Antoniju i naredne sezone?

Završena je noćas za San Antonio Sparse ovogodišnja NBA avantura eliminacijom u plej-inu od Nju Orleans Pelikansa. Samim tim, sezonu je okončao i Greg Popovič i pravo je pitanje da li ćemo nastaviti da ga gledamo u NBA ligi?

Popovič je priveo kraju 26. vezanu sezonu (?!) u NBA ligi po čemu mu odavno nema premca preko Atlantika. Jedini od aktivnih trenera koji je toliko dugo na klupi jednog tima je Erik Spolstra koji predvodi Majami već 14 godina.

Zanimalo je novinare da li će se 74-godišnji trener obresti na klupi San Antonio Sparsa i naredne sezone, ali nisu uspeli da dobiju konkretan odgovor.

Mislim da u ovom trenutku to pitanje nije adekvatno – kao i uvek, kratak je bio Popovič na pitanje da li ostaje glavni trener Sparsa.

Kako navodi ugledni novinar ESPN-a, Mark Štajn u franšizi iz Teksasa još uvek nemaju pojma da li mogu da računaju na Popoviča i naredne sezone.

Njemu je ugovor zvanično istekao i svi se nadaju da bi barem još jednu godinu mogli da gledaju “ludog Srbina”, ali to će zavisiti samo od njega.

Voleli bi u San Antoniju da imaju još godinu dana da se pripreme na odlazak Popviča i do tada mu pronađu adekvatnu zamenu, međutim moraće još da sačekaju da bi znali na čemu su.

Najstariji trener u istoriji NBA lige je ušao u almanahe takmičenja kao osvajač čak pet NBA titula sa San Antoniom. Da ne brojimo sve košarkaše koje je promovisao poput Tima Dankana, Tonija Parkera, Manua Đinobilija…

Takođe je sa reprezentacijom SAD-a osvojio jednu zlatnu medalju i to na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju što mu je ujedno bio oproštaj od selektorskog mesta gde ga je zamenio strateg Golden Stejta Stiv Ker.

OBRADOVIĆ MISLIMA NA MEČU SA TURCIMA: Cibona dobra priprema pred Bursu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Lovre Miloš: Od penzije do dogovora sa sedmostrukim prvakom Evrope | Sport Fokus Podcast EP44

Postavi odgovor