OSTAVKA KAO MORALNI ČIN: Hrvatska ostala bez predsednika Košarkaškog saveza!

Ponovo je Hrvatska razočarala naciju. Košarkašima je opet na put stala Finska. Ovoga puta u osmini finala Evrobasketa što je okarakterisano kao neuspeh. I upravo zato je predsednik Košarkaškog saveza, Stojko Vranković podneo ostavku!

On je istakao da je to uradio kao moralni čin, a od ranije je i selektor Damir Mulaomerović najavio da odlazi sa te funkcije pa će tako Hrvatska dobiti kompletno novo rukovodstvo kako na terenu tako i van njega.

– Nakon sinoćne, poslednje utakmice Hrvatske na ovogodišnjemEvropskom prvenstvu, odlučio sam da podnesem ostavku na mesto predsednika Hrvatskog košarkaškog saveza, čime na sebe preuzimam odgovornost ispred Saveza. Žao mi je zbog navijača koji pružaju bezrezervnu podršku reprezentaciji, ali u ovom trenutku ne nalazim rešenje koje bi unapredilo nastalu situaciju – rekao je Vranković.

Za kraj se zahvalio svim košarkašima kojima je Hrvatska bila u srcu i koji su se odazvali pozivu da zaigraju ovog leta za nacionalni tim.

– Konačno, želim da zahvalim svim igračima na odazivu u reprezentaciju i trudu koji su uložili, jednako kao i stručnom štabu i medicinskom timu, a zahvaljujem i svim zaposlenima HKS-a koji su mi pružali podršku u posljednjih šest godina.

Videćemo u narednim danima koga će Hrvatska da postavi na odgovorne funkcije…

DA LI JE SRPSKA KOŠARKA U SLOBODNOM PADU? Evrobasket je kruna neuspeha – ko je odgovoran i kako dalje?!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MUNDIJAL NA DLANU: Upoznaj Saudijsku Arabiju i osvoji dres! EP10 | Meridian

5 Komentara

    Jao kad bi i naši se poneli ovim primerom pa da sposobniji dođu na pozicije

    E tako se to radi. Skidam kapu Hrvati i respekt.

    Ko bi rekao da u Hrvatskoj ima moralnih ljudi

    Sasvim pravi cin i takav primer treba da slede sve zemlje ,pa i mi!!!

    Tako i kod nas trebaju isto posle ovog neuspeha ..ako vidis da nisi za nešto idi

Postavi odgovor