Nova polemika u Denveru - ko je bolji Jokić ili Mening?

Nikola Jokić najzaslužniji za prvu titulu Denver Nagetsa u istoriji ove franšize čime je sebe lansirao ne mesto najboljeg sportiste u istoriji Denvera. Međutim, mnogi i dalje drže stranu Pejtonu Meningu.

Iskusni kvoterbek je sada već davne 2016. doneo Superbol Denver Bronkosima.

Na zalasku svoje karijere prešao je iz redova Koltsa gde je proveo 13 godina u tim iz Kolorada i imao filmski završetak četvorogodišnje odiseje.

Mening je predvodio Bronkose do titule i usput oborio brojne rekorde, ali dobio i brojna priznanja. Dodeljen mu je trofej za “Povratnika godine”, bio je u finalu glasanja za MVP pehar kao i onaj za najboljeg ofanzivnog igrača. Bio je lider lige sa 68,6 procenata kompletiranih pasova, a 2013. je svoje ime urezao u večnost NFL – postao je rekorder prebačenih jardi i tačdauna.

Mening je stigao u Denver 2014., kada je i draftovan Nikola Jokić.

Kršni Somborac je napravio identičan uspeh kao Mening u svom sportu, s tim što je znatno bolji kada su u pitanju individualna priznanja.

Dvostruki uzastopni MVP lige, MVP finala Zapadne konferencije, MVP finala, kao i brojni rekordi koje je oborio ili uvrstio sebe u eltino društvo sa najboljim košarkašima ikada su za svaki respekt.

Kao “šlag na tortu” došao je NBA prsten, kojim se Jokić uvrstio po mišljenju brojnih analitičara u 20 najboljih igrača svih vremena.

Dostignuća ova dva velikana naterala su građane Denvera na ozbiljnu debatu o tome ko je najbolji sportista ovog grada.

“Denver je oduvek bio fudbalski grad, ali Jokić je uradio sve moguće da se zameni Pejtona. Mislim da je u tome uspeo, ali obojica su voljeni u Denveru”, kaže jedan navijač na “Redditu”.

Drugi ipak misli da su izjednačeni, ali blagu prednost daje Meningu.

“Zaista su blizu jedan drugom! Pokušaću da se odmaknem od svoje pristrasnosti u novije vreme, mislim da vrlo malo naginje Meningu. Uglavnom zato što je Denver grad Bronkosa. Ali Jokić će na kraju nadmašiti Meninga“.

Kao parametar navijači su uzimali i stvari van terena.

Što se tiče priznanja, Jokić je bolji od Meninga. Međutim, postoji nešto u Meningovom prisustvu u Koloradu i nakon odlaska u penziju. Van sporta, Pejton je aktivniji u državi, što je takođe nešto što se računa“.

Ono što bi možda dalo prednost Jokiću jeste činjenica da je od starta bio deo Denver Nagetsa, dok je Mening veći deo svoje karijere proveo u Koltsima.

“Ova debata se svodi na to da je Jokić domaći heroj, dok je Mening veći deo karijere proveo pobeđujući Denver. Oprostiću, ali ne zaboravljam”, kaže ovaj fan.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

BONUS VIDEO:

4 Komentara

  Nije neophodno stalno provociranje i trazenje ko je bolji!!!!Znamo kvalitet Nikole Jokica i svi ostali ga cene ,cak bi se moglo reci da ga obozavaju,tako da ta tema i nije nesto interesantna!

  Odgovori

  Kakve veze ima neka obojica budu najbolji igrači Denvera

  Odgovori

  Bezveze prave poredjenje prvo dva različita sporta a drugo dvojice sportista koji nisu iste nacionalnosti! Jokić nije rodjen u Americi i samim tim ne može biti aktivan i političkom i društvenom životu grada u kojem samo radi!

  Odgovori

  Prave sprdnju sa KiM ga porede isto kao i Nivaka sa Nadalom i Federerom znaju svi da je bolji ali boli ih to

  Odgovori

Postavi odgovor