„Jokić šutne šest puta a i dalje dominira, on je MVP“

Košarkaš Nju Orleans Pelikansa Si-Džej Mekolum smatra da bi Nikola Jokić trebalo da dobije MVP nagradu i treću godinu zaredom.

„Dao bih MVP nagradu Džokeru. Može se napraviti argument za Janisa – dominantan je, njegov tim je dobar, prvi na istoku. Igrao sam protiv File i Embida – on je čudovište neverovatan je, ali način na koji Jokić kontroliše utakmice dosad nije viđen“, rekao je Mekolum i nastavio:

„Tokom najvećeg dela utakmice šutne na koš šest puta, a i dalje dominira. To je za mene vrednost. Kontroloće utakmcu i efikasan je. Nema pogrešnog odgovora, ali za mene je to važno – recimo, kraj je treće četvrtine, on šutira iz igre 5-5 ili 6-6, a ima i 12 skokova i 13 asistencija. Možda nije estetski lepo kao što bi neki ljudi hteli – ne zakucava i ne viče – već samo igra i trči gore-dole“.

Smatra bek Pelikansa da je Jokić ta konsanta koja drži Nagetse na okupu.

„Kako taj tim izgleda bez njega? Igrali smo protiv njih i kada su imali Portera i kada nisu, i kada su imali Mareja i kada nisu, a mašina i dalje radi. Jokić je konstanta koja im pruža ono što je potrebno“, zaključio je Mekolum.

Meridian ima najbolje kvote

3 Komentara

    Slažemo se svi ovde u Srbiji da je Jokić zaslužio da po treći put ponese titulu MVP-ja

    E ovo je najbolji opis toga koliko igra Jokića vredi

    Svaka mu čast covek gleda sve realno i sve je u pravu ..to je istina koju mbogi neće da priznaju

Postavi odgovor