Jokić odgovorio da li će igrati na Svetskom prvenstvu

Nikola Jokić je održao konferenciju pred Ol-star meč, odgovarajući na razna pitanja.

U jednom trenutku, mediji su se dotakli reprezentacije. Upitali su ga da uporedi osećaj koji ima kada igra u dresu Srbije i kada igra NBA plej-of.

“Odlično pitanje. To je najveća hala u Srbiji, puna, a utakmica jako bitna za nas. Bila je jako bitna utakmica za nas, pobedili smo posle produžetka, tako nešto. Baš dobra utakmica”, počeo je Jokić i nastavio:

“Atmosfera je bila posebna, tako je kada igraš za nacionalni tim. To je drugačije. Kada bi uporedio sa plej-ofom…Zavisi. Imate emocije kada igrate za reprezentaciju. Osećaš to, to je nešto tvoje i ne želiš da odstupiš.”

“Prošlo leto je bilo jako lepo leto za mene. Nismo uspeli da ostvarimo zapažen rezultat i nismo pobedili i otišli tamo gde smo želeli. Ali, momci, osećaj što sam u reprezentaciji sa momcima…Zaista imamo odličnu grupu momaka. Zaista sam bio srećan što sam proveo leto u reprezentaciji.”

Usledilo je i pitanje kako Srbija, Slovenija i Grčka, sa Jokićem, Lukom Dončićem i Janisom, nisu uspele da dođu do medalje na Evropskom prvenstvu.

“Jedna, da kažem, zvezda ne čini da osvojiš takmičenje. Malo je drugačija košarka u Evropi. zato je košarka lep sport. jer najbolji tim na papiru ne osvaja.”

Odmah se nadovezalo pitanje o nastupu na Svetskom prvenstvu koje se igra ove godine. Nikola je, kao i uvek u ovom periodu sezone, ostao tajnovit.

“Videćemo od sezone, povreda. Zavisi od toga. Zaista je sada teško reći, ne znam, videćemo”, odgovorio je Jokić.

Bonus video:

2 Komentara

    U pravu je , ne može jedinka kao što je on ili Dončić da donese pobedu u ime celog tima na važnim međunarodnim takmičenjima, potrebno je da svi igrači dobro odrade na svojim pozicijama i tako se pobeđuje

    Ne želi da obeća pa onda da nije u stanju da ispuni obećanje

Postavi odgovor