Jović: Pokušavam da u defanzivi budem od pomoći, ovu stvar želimo da smanjimo kod protivnika

Nikola Jović nalazi se na spisku putnika za Kinu, gde će reprezentacija Srbije odmeriti snage sa ekipom Aleksandra Đorđevića i selekcijom Brazila.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Jović je pred put u Kinu na završni deo priprema izneo svoje impresije u dosadašnjem delu provedenom u reprezentaciji.

“Veoma sam zadovoljan. Pogotovo što sam sa ovim momcima, što mi je ukazana prilika da budem sa njima, da igram sa njima, nadam se da će tako i ostati. Zadovoljan sam kako izgledamo, napredujemo iz dana u dan, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu.”

Njegova energija nikada nije bila upitna kada nosi dres sa državnim grbom.

“Stvarno dajem sve od sebe. Ja stvarno ne kreiram mnogo. Značajni su mi moji saigrači, sjajni plejmejkeri poput Jovića, Gudurića, Avramovića… Pokušavam u defanzivi da pokažem agresivnost, da budem uvek od pomoći saigračima.”

Srbija je odigrala meč sa Portorikom, a čeka je duel i sa Kinom u sklopu priprema. Inače, ove dve selekcije se nalaze u grupi sa Orlovima na Mundobasketu.

“Sigurno su značajne. Pogotovo što je selektor tražio da igramo sa ekipama koje igraju što više u tranziciji. To je stvar koju pokušavamo da smanjimo kod protivnika, da budemo što bolji u tom segmentu odbrane. Mislim da su svi dali maksimum protiv nas u ovim utakmicama, tako da nije moglo bolje.”

Bonus video:

5 Komentara

    Imaju oni rupa u igri na sve strane ali svaka sledeća utakmica je potencijal za ispravljanje grešaka

    Dobro je što zna šta su mi zaduženja i kako da pomogne celom timu

    Moraju svi igrači maksimalno da se trude kao u defanzivi tako i u ofanzivi

    Bićemo svi zadovoljni ukoliko se sa Mundobasketa vrate sa medaljom pa makar i bronzanom

    Treba raditi na svemu , generalno imamo dosta problema u igri ali ne izgleda to toliko strasno

Postavi odgovor