Stefan Jović objasnio zašto ga nema na spisku za Pariz: Selektor zna još od Manile

Da, važno je ko je na tom spisku. Srbiji valjda najavažnije da je tu Nikola Jokić. Ali, ništa manje važno je i koga nema na spisku. A nema – recimo – Stefana Jovića, momka koji je za nacionalni tim debitovao kod selektora Aleksandra Đorđevića, koji je od te 2014. i Svetskog prvenstva u Španiji osvojio dva svetska srebra (2014. i 2023), olimpijsko srebro (2016) i evropsko srebro (2017).

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Nedugo pošto je selektor Svetislav Pešić objavio spisak kandidata za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, pročula se i vest da je Stefan Jović završio sa reprezentacijom. Da li je zaista? Na to pitanje sjajni plejmejker dao je odgovor novinarima u Nišu, na svečanosti na kojoj je Univerzitet u Nišu u počasnog doktora nauka promovisao Svetislava Pešića .

Doktor Pešić: Ne kvarite mi raspoloženje pitanjima o Jokiću

Nema špekulacija. Neću biti deo reprezentacije ove godine. Sa selektorom sam pričao i posle Manile. Tako da je on već posle tog prvenstva bio upoznat sa situacijom. Opet, napominjem da je porodica na prvom mestu. To su jedini razlozi. Želim da se posvetim njima, da budem tu, sa roditeljima. To je jedini razlog. Da je sve kod kuće kako treba, moj odaziv ne bi bio u pitanju”, rekao je Jović novinarima u Nišu, a prenosi “Sport juga“.

Kako je rekao, za sledeću sezonu se sve zna.

Ostajem u Valensiji još godinu dana. Polako ću prvo da se odmorim kako treba, da se posvetim porodici. To su neke primarne stvari. Posle toga, naravno, pripremanje za sledeću sezonu.”

Bonus video:

3 Komentara

    Jovic je sjajan momak,decko na mestu,uvek je bio tu za repeezentaciju.

    Treba imati razumevanja ima i te kako opravdane razloge sto ne igra

    Treba postovati licne razloge Jovica!

Postavi odgovor