Minus za NBA – plus za Japan

Nedavno je Adam Silver, komesar NBA, pričao o tome koliko je liga postala internacionalna. Da oko 30 odsto najjačeg takmičenja sveta čine igrači rođeni van granica SAD.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Međutim, od svih njih još manji je procenat onih koji zbog samih zemalja iz kojih dolaze predstavljaju veliku dobit za NBA. Tako su, zbog jakih tržišta, uvek bili dobrodošli igrači koji dolaze sa najistočnijih tačaka Azije. Iz Kine i Japana.

U ovom trenutku, samo jedan igrač poreklom iz Kine nastupa u NBA, Kajl Anderson, dok dvojica dolaze iz Japana. Mada, sudeći prema pisanju Basketnews, ostaće samo jedan. Ostaće samo Rui Hačimura.

Juta Vatanabe, sjajni šuter koji je, recimo, bio visoko kotiran na listi saigrača koje Kevin Durent ceni, blizu je povratka u rodni Japan. Biće to najveći potez u istoriji tamošnje lige ako se finišira selidba Vatanabea u Čiba Džets.

Momak rođen u Jokohami, šest godina je igrao u NBA i nastupio na 213 utakmica. Imao je odlične role u Bruklinu u sezoni 2022-23 kada je šutirao „japanskom“ preciznošću za tri poena (44,4 odsto), dok je nastupao i za Finiks, Memfis, Toronto…

Vatanabe će u dresu Japana nastupati i na Olimpijskim igrama u Lilu i, možda, Parizu.

Srbija sa najjačima na Igrama, Jokić stiže

Bonus video:

2 Komentara

    Cim se on iz Nba lige vraca u Japan,znaci da mu nude dobar ugovor

    Sta se to zadnjih godina desava sa Afro-Amerikancima u NBA te ih potiskuju igraci van USA?

Postavi odgovor