Selektor Sudana: Drago mi je što Jokić nije tu

Južni Sudan će debitovati na Mundobasketu ove godine. Konferenciju pred početak takmičenja održao je selektor pomenute selekcije Rojal Ajvi.

Učešće na Svetskom kupu je samo po sebi veliki uspeh.

“Prvi put smo na Svetskom kupu, igrači su uzbuđeni, ja sam uzbuđen. Odlična je dvorana i na terenu će biti najbolji klubovi. Moji igrači su spremni da izađu na teren i igraju. U nedelju igramo prvi meč jedva čekamo”, poručio je Ajvi.

Naravno veliku pažnju na sebe skrenuo je Luol Deng koji se nalazi na čelu saveza Južnog Sudana.

“Nisam samo ja postigao uspeh. Jedan od bitnih ljudi je Luol Deng, dok Kuani predvodi tim na terenu. Deng je vodio ovaj tim mnogo pre nego što sam ja stigao ovde. On je doveo tim do željenog cilja u Egiptu. Ja sam samo šraf u jednoj mašineriji. Jako sam srećan zbog mojih igrača što će zaigrati na ovakvom takmičenju. Mi smo najmlađa ekipa na prvenstvu. Dakle jako je lepo biti deo ovog putovanja. Sve zasluge dajem mojim igračima”.

Kao najvećeg rivala prepoznaje Srbiju, ali je trenutno fokusiran na prvog rivala u grupi – Portoriko.

“Vodio sam timove protiv tih igrača. Drago mi je što Jokić nije ovde. Ne smemo da preskačemo rivale, prvi meč igramo protiv Portorika, protiv Srbije igramo treći meč na prvenstvu. Kada Srbija dođe na red bićemo spremni”, zaključio je Ajvi.

Podsetimo, meč Južnog Sudana i Portorika na programu je 26. avgusta sa početkom od 10:00.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Videćemo kako će igrati prvu utakmicu sa Portorikom pa ćrmo znati koliko su kvalitetni protivnici

    Naravno da se radije što Jokić ne igra za Srbiju jer onda ne bi imali šanse protiv nas

    Svima je drago što Jokić nije na SP sem nama iz Srbije

    Svestan je i on kakva je snaga za Srbiju i da sa njim malo ko može da nam parira

Postavi odgovor