Kako je Ife Lundberg zbog Partizana odbio Boston: Igraću za najboljeg trenera, pred najboljim navijačima, na najboljem domaćem terenu...

To nije bila teška odluka za mene. Možda će da zvuči ludo, ali nisam imao nijednu dilemu”, pričao je gostujući na TV 2 Sport, Ife Lundberg, novi plejmejker Partizana.

A odluka se nije ticala samo njegovog dolaska u Partizan. Već toga što je klubu iz Humske dao prednost u ondosu na – Boston Seltikse.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Sve je on to lepo objasnio:

Mnogo dobrih stvari mogu da kažem o Partizanu. Ali, najvažnije je to što se igra crno-belih savršeno poklapa sa mojim stilom. Pratili su me već neko vreme i žele da me vide na poziciji plejmejkera, što najviše volim da igram”, pričalo je novo pojačanje Partizana.

Iste boje, drugi grad – Partizan najavio Lundberga

Naravno da u interesovanje NBA šampiona godi. Kome ne bi…

Boston je bio vrlo iskren i transparentan u svom pristupu ka meni. Tamo bih bio nešto kao 15. igrač u timu, tačnije igrač samo za trening. Nikakvo garantovano vreme u igri ili šansa. To mi više ne odgovara. Meni je potrebno da provodim vreme na terenu.”

To će u Partizanu dobiti.

Partizan me ima na radaru već duže vreme, prethodnih godina nekoliko puta su me zvali da im se pridružim. Tačnije, ovo je treći put. Ispostavilo se da je treća – sreća. Veoma sam uzbuđen zbog onoga što ću sada raditi.”

A to je…

“Igraću za najboljeg trenera, pred najbolji navijačima, na najboljem domaćem terenu. Biće ludo”.

Poznat je kao igrač koji pogađa u važnim trenucima. Pa, i Partizan je tako prošle sezone srušio. Ne jednom, već oba puta. A sve je počelo od pogotka kojim je srušio Barselonu…

Tačnije, sve je počelo još u pripremama, kada sam odlučio nekoliko mečeva”, dodao je čovek kome su zbog tog “talenta” dali nadima “gejm”.

Kad god da je počelo – dobro je došlo…

“To je nešto stvarno dobro za moje samopouzdanje i veru u moje soposobnosti. Kada se protiv Barselone ukazala prilika, pogodio sam, sve je išlo brzo.

Danac nigerijskog porekla pokriva obe bekovske pozicije, visok je 193 santimetra, rođen 4. decembra 1994. Ima i NBA iskustvo. Prvi je Danac koji je zaigrao u najjačoj ligi sveta. Između dela karijere u CSKA i Virtusu, jedno vreme bio je član Finiksa. Sada se je odlučio da se ne vrati u NBA, dao je prednost Partizanu. Ali, tu opiciju nije sasvim isključio, iako već ima 29 godina.

Ukoliko se pojavi ponuda nekog drugog kluba kada mi ugovor istekne, pogledaću. Nije važno da li je tim iz NBA, Evrolige ili nečega drugog, pogledaću sa mojim agentima i odlučiti šta mi najbolje odgovara. Ali, ništa ne isključujem unapred”, poručio je Lundberg.

Sa Partizanom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Bonus video:

2 Komentara

    Kao odbio sampiona NBA lige(Boston)zbog Partizana haha

    Svestan gde dolazi vidi se da mu je jak i drago sto će doći u nas klub i raditi sa Obradovićem iskreno od njega očekujem mnogo naredne seone

Postavi odgovor