Umesto kod Jokića u Denver, Francuz ide u Armani

Pre nekoliko dana je prostrujala vest da je Denver odlučio da povuče igrača Pariza Ismaela Kamagatea iz Evrope u NBA ligu, ali po svemu sudeći od toga nema ništa.

Imao je Majkl Meloun ideju da baš Kamagate bude naredne sezone alternativa za Nikolu Jokića na poziciji centra. Ove sezone je to bio Diandre Džordan koji nije imao veliku minutažu.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

Za razliku od veterana NBA lige, Kamagate je dosta brži, a odlikuje ga i sjajan atleticizam, kao i igra u odbrani.

Ove sezone je Francuz bio veoma zapažen u dresu Pariza u Evrokupu zbog čega su u Denveru ozbiljno razmišljali da 46. pika sa prošlogodišnjeg drafta dovedu u Koloradu.

Ipak, umesto toga, kako prenose brojni italijanski i evropski mediji, Kamagate će naredne sezone braniti boje Armanija!

Zanimljivo je da je italijanski tim praktično “ukrao” Francuza berlinskoj Albi koja je bila nadomak potpisa 22-godišnjeg centra, ali mu je Armani predstavio znatno bolju ponudu nakon čega Kamagate nije imao nijednu dilemu.

Očekuje se da talentovani košarkaš veoma uskoro potpiše ugovor sa Armanijem i dobrim igrama u Italiji se na kraju izbori za NBA karijeru pored Nikola Jokića.

Ove sezone je Kamagate u Evrokupu prosečno po utakmici beležio 9,2 poena uz 8,4 skokova, dok je u francuskoj ligi imao učinak od 9,9 poena i 7,5 skokova.

Bonus video:

Postavi odgovor