Lenard nije otišao, već je poslat kući: Trudili smo se, ali…

Kavaji Lenard je juče napustio trening kamp reprezentacije SAD. Bombastična vest dobila je naknadno objašnjenje od Grenta Hila, direktora državnog tima Amerike, kao i obrazloženje zašto je baš Derik Vajt pozvan da zameni Lenarda.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 6.000 FREEBET!

„Osećali smo da moramo da promenimo nešto. Neću ulaziti u razloge u smislu šta je dovelo do naše odluke, ali smo osećali da je u našem, ali i u interesu Klipersa i Lenarda, da krenemo drugačijim putem“, rekao je Hil i dodao: „Probali smo. Mislim da smo se svi trudili ali, nažalost, morali smo da krenemo dalje“.

Kada je sve ovo izgovorio, nekadašnji NBA as je upitan konkretno – da li to znači da je reprezentacija skinula sa liste Lenarda, a ne da je superstar Klipersa napustio tim?

„Da, naša je odluka. Na kraju je poslat kući, ali smo o tome razgovarali sa Klipersima.“

Amerika upalila mašinu protiv Kanade: Eli-up Karija i Džejmsa, Embidovih brzih pet faulova

Lenard je ponovo imao probleme sa desnim kolenom. Nije bio u potpunosti spreman, ali je verovao da će igrati. Nosio je steznik na desnoj nozi, malo šepao, ali je trenirao.

„Želeo je da bude tamo, kao i svi drugi. To ne uzimamo zdravo za gotovo“, dodao je Hil.

Tri godine uzastopno Lenard nije bio u stanju da završi ili odigra plej-of zbog povreda kolena. Sada neće biti ni deo reprezentacije. Umesto njega, u timu je Derik Vajt, momak koji je bio možda i ključan šraf u šampionskom pohodu Bostona u minuloj sezoni.

Bonus video:

5 Komentara

    Ocigledno da je neki problem nastao sa Kawajom…

    Povreda je očigledno bila jača od njegove želje

    Nisu želeli da rizikuju sa povređenim igračem u timu jer su svima najavili da idu po zlato pa su zato Lenarda poslali kući.

    Bolje nego da obnovi povredu i da posle porpusti celu sezonu zbog toga

    Ma ne verujem da je bas to bio razlog svemu ovome

Postavi odgovor