Kemba Voker: Sve je drugačije u Evropi

Kemba Voker je u najvećem transferu leta stigao u Evroligu u redove Monaka. Kasniji dolazak Serža Ibake u Bajern ispraćen je sa velikom pađnjom, ali uz svo poštovanje prema španskom internacionalcu klub iz Kneževine je napravio najveći potres dovođenjem četvorostrukog NBA Ol stara.

Nakon prošlogodišnjeg odlaska na Fajnal-for i osvajanja 3. mesta tim koji predvodi Saša Obradović ulazi u novu sezonu Evrolige sa još večim ambicijama, posebno nakon dovođenja Vokera.

Miško Ražnatović za Meridian sport: Dolazak Vokera najveći transfer u Evropi godinama unazad

Amerikanac je u intervjuu za Čezarea Milantija sa “Jurohupsa” po prvi put govorio o očekivanjima i novoj sredini.

“Da budem iskren, ne očekujem previše, tu sam da bih igrao košarku. Dosta puta sam počinjao sezonu sa novim timom, ni sada ne gledam drugačije. Momci ovde su stvarno dobri košarkaši, dobri ljudi i odlično se slažemo”, rekao je Voker.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Igranje pred navijačima Crvene zvezde Meridianbet, Partizana u Beogradu, kao i u Grčkoj pred simpatizerima Olimpijakosa i Panatinaikosa, svakako će biti novo iskustvo za nekadašnju zvezdu NBA lige.

“Veoma se radujem tome. Čuo sam sjajne stvari o tim sredinama i koliko ludo ume da bude tamo. To volim kod košarke, to je i jedna od najvećih razlika između evropske košarke i NBA lige”.

Dalje Voker ističe da je Šabaz Nejpir, prijatelj i bivši saigrač sa univerziteta Jukon imao samo reči hvale za evropsku košarku prilikom razmatranja ponude Monaka, ali i da nije presudno uticao na njegovu odluku.

“Dvojica mojih prijatelja, Edgar Sosa i Džejms Feldin koji su ranije igrali u Evroligi su na neki način uticali na moju odluku. Znam koliko je liga kvalitetna, ne mora sve da bude u vezi sa NBA ligom. Sve je potpuno drugačije, Monako je divno mesto i srećan sam što imam priliku da ga iskusim”, zaključio je Voker.

Bonus video:

5 Komentara

  Zna se da ako imaš velike ambicije u sezoni moraš dovući makar jednog vrhunskog NBA igrača i to je Monako i učinio dovođenjem Vokera

  Odgovori

  Američkoj NBA košarci nedostaje fanatizam naših navijača i zato američki igrači uživaju na evropskom tlu i u načinu kako ovde navijači bodre svoje timove

  Odgovori

  Monako je dobro odresio kesu,tako da Obradovic ima izgleda da ostvari svoje velike ambicije!!!

  Odgovori

  Apsolutno se evropska kosarka razlikuje od NBA lige,pogotovo u odbrani

  Odgovori

  Neće biti ni njemu lako da se adaptira na evropsku kosarku sigurno

  Odgovori

Postavi odgovor