Klajburn o nesporazumu sa Atamanom: Sve smo odmah rešili

Kada je otišao iz Efesa, Ergin Ataman je dao intervju koji je podigao prašinu u košarkaškom svetu. Objašnjavajući zašto je Efes prošle sezone prekinuo niz uspeha u Evroligi i ostao bez plej-ofa, jedna izjava je bila inicijalna kapisala da mnogi pomisle kako je Vil Klajburn bio čovek koji je poremetio hemiju u turskom timu.

“Postojala snažna timska dinamika nakon što je većina njih bila zajedno pet godina. Međutim, kada se timu pridružio još jedan dominantni igrač, ta dinamika je poremećena”, bile su reči novog trenera Panatinaikosa.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Američki košarkaš se susreo sa Atamanom na turniru “Pavlos Janakopulos”, gde je govorio o pomenutoj situaciji.

„Mediji vole da ističu loše vesti, ali smo o tome odmah razgovarali jedan sa drugim i nesporazum je rešen. Rekao mi je tačno šta je mislio, i potpuno sam razumeo. Poenta se izgubila u prevodu.. Odmah mi je to objasnio. Poslao mi je poruku čim je intervju emitovan jer mu se nije dopao način na koji izjava zvuči. Poštujem ga, i on poštuje mene, i znam da nije tako mislio”, rekao je Klajburn.

Dolaskom Erdena Džana umesto Atamana se nije mnogo promenilo, ističe Klajburn.

„Košarka je košarka, trening je trening, odmor je odmor i sve ide kao i obično. Iskreno, ne mogu da kažem da su stvari mnogo drugačije. Još smo u pripremnom periodu.”

Ataman je iz Anadolu Efesa otišao u Panatinaikos, gde započinje novi ambiciozni projekat, naglašen mnogim atraktivnim potpisima tokom leta, poput Kostasa Slukasa.

„To ima veze sa igračima, trenerom, sistemom i da li su svi na istoj strani. Ali da, imaju šanse da uspeju. Na kraju krajeva, radi se o pet igrača sa jedne i još pet sa druge strane, a pobediće oni koji se međusobno najbolje slažu“, diplomatski je objasnio Vil Klajburn

Bonus video:

5 Komentara

  Često se dešava da se ono što neko kaže izvuče iz konteksta da bi se napravio senzacionalistički tekst

  Odgovori

  Ne znam šta je Ataman mislio ali verujem da su on i Klejburn uspeli da se razumeju

  Odgovori

  Jako je bitno da u ekipi vlada dobra atmosfera

  Odgovori

  Zarad dobrih rezultata sve ovo se prevazidje. Klub je ispred licnih interesa

  Odgovori

  Desavaju se takve stvari u klubovima. Ali bitno je da je sve prevazidjeno.

  Odgovori

Postavi odgovor