GASOL: Pokreće me osećaj da ću se boriti za NBA titulu

Kada je Mark Gasol napustio Toronto želja mu je bila da ode u ekipu koja se bori za šampionski prsten, a teško da je mogao da neđe konkurentniju od Los Anđeles Lejkersa.

Koliko je Španac srećan odabirom sredine potvrđuje i to što jedva čeka da počne da igra u novoj ekipi.

– Ovo je tim koji je nedavno osvojio NBA titulu i ove sezone će se boriti za novu. Za mene je osećaj da se budim svakog dana sa saznanjem da ću se boriti za prsten jednostavno ono što me pokreće – rekao je iskusni centar.

Po dolasku u NBA ligu, baš su Lejkersi imali prava na Marka Gasola koja su trejdovali u Memfis.

– Ovo je istorijski klub sa kojim su putevi mogli da mi se ukrste pre mnogo godina, ali nisu. Osećam se dobrodošlo u gradu, delom zato što je tu igrao i moj brat Pau.

mark-gasol
Mark Gasol ima želju da brani boje Španije na Olimpijskim igrama u Tokiju (FOTO: Lintao Zhang/Getty Images)

S obzirom na to da je španski košarkaš u poznim godinama, ne pravi dugoročne planove već ide dan po dan.

– Ne mogu da vas lažem. Živim od dana do dana. Stigao sam do tačke kada ne gledam šta je bilo već šta je ono što je ispred mene. To je kao da svake godine dobijam ugovor na po godinu dana. Kada završiš svaki, osvrneš se i doneseš odluku o nastavku karijere.

Pošto se Gasol nalazi u ekipi koja je glavni favorit za novu titulu pitanje je da li će moći da zaigra za selekciju Španije na Olimpijskim igrama.

– Pričao sam sa selektorom Skariolom i rekao mu da, ako sve bude kako treba, je sigurno da ću imati dugačku sezonu. Sigurno je da ću dati sve od sebe da igram na Olimpijadi. Moja želja za igranjem se nije promenila, ali ne mogu da kažem ništa unapred – zaključio je Mark Gasol.

Nezgodno je što se eventualna sedma utakmica NBA finala igra samo dva dana pre početka Olimpijskih igara, pa je jasno da najveće zvezde neće stići da se oporave i odmore za tako važno takmičenje… 

TRENER HJUSTONA: Pitajte Hardena da li ostaje!

Obavezno pogledajte:TORQUAY UNITED FC | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #32

2 Komentara

    I to bi bilo sjajno..mislim da ve ove sezone da.bude sjajna NBA sezona.

    Taj osećaj pokreće sve ali da budemo iskreni Lejkersi su najrealnije u finalu, sjajan tim imaju

Postavi odgovor