GASOL JASAN: Hoću da igram u ekipi koja će se boriti za titulu!

Svakako da je ime Marka Gasola jedno od najatraktivnijih na pijaci slobodnih košarkaša. Mnogi timovi ga hoće, ali Španac je javno istakao šta ga jedino zanima.

Iskusni košarkaš ne želi da u smiraj karijere odlazi u ekipu koja je u fazi izgradnje, već bi radije da se bori za titulu šampiona NBA lige.

– To mi je jedan od prioriteta, da igram za tim koji će se boriti za prsten. Jednostavno ne vidim sebe u timu koji je u fazi rekonstrukcije, lično mi to ne bi imalo nikakvog smisla.

Gasol bi želeo da još uživa u igri i pomogne nekom timu da dođe do prstena.

– Ne želim da za dva meseca moj tim bude preopterećen porazima i da ne mogu da uživam u igri. Volim da pomažem ekipi i pobeđujemo zajedno, zbog toga mi je borba za titulu najveći motiv.

Ni sam Gasol ne zna gde bi mogao da nastavi karijeru nakon boravka u Torontu.

– Zvanični kontakti s klubovima počinju narednog petka. Znam da je interesovanje klubova veliko, ali dok ne budemo seli da razgovaramo, ne mogu da znam šta može da se dogodi.

Osvrnuo se Mark i na starijeg brata Paua koji takođe traži angažman.

– Pau se još oporavlja radi praktično svaki dan i fizički se oseća dobro. Jasno, mora fizički da se oseća dobro, da bi mogao da razmišlja o poravku. Ne mogu da kažem šta će tu biti.

Pitanje je samo dokle će stariji Gasol moći da se bavi košarkom.

– Iskreno, ne vidim zašto ne bi nastavio da igra košarku i posle Tokija, ako se bude osećao dobro. I naravno, ako se bude psihički osećao dobro i njegova porodica bude želela to. Na kraju, svako je krojač svoje sudbine – zaključio je Mark Gasol.

Može li Majami da vrati Dragića?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MAĐARSKA – SRBIJA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #29

4 Komentara

    Mozda ima dosta zainteresovanih klubova za njega, ali pitanje je kakve uslove ce dobiti. Nije vise u godinama, kada moze mnogo da zahteva.

    Moze ob da izjavi šta hoce. Prvi on nema kvalitet za najbolji tim … proslo je njegovo vreme ima i godina .nemq od njegove titule nista

    Sasvim razumljivo,to bi Gasolu bila apsolutna kruna karijere,biti sampion NBA lige….

    pa mislim da nisi bas u mogucnosti da biras u kojem ces timu,omatoreo si vise,i vise nisi onaj stari Gasol koji je harao,ali naravno to je tvoje i tako i treba da radis,da cenis sebe i svoje mogucnosti

Postavi odgovor