PRAZNIK U BOLONJI "Srpski" Virtus i Fortitudo prvi put posle 10 godina

Možda se košarka u Italiji ne voli kao u Srbiji ili Litvaniji, ali su Virtus i Fortitudo oličenje borbe pod obručima.

I možda narandžasta lopta nije ni u Bolonji ispred “bubamare”, ali je košarka na neki način religija u gradu na severu Italije.

Prvi gradski derbi posle 10 godina dolazi na katolički Božić, ove srede od 20.30. Velika utakmica u prazničnom duhu posle decenije čekanja u elitnom italijanskom rangu.

Dva kluba su prošla kroz teške periode, igrala međusobno i u nižem rangu takmičenja (2017), ali je sada vreme za ono pravo. Belo “F” protiv crnog “V” kako duel Fortituda i Virtusa nazivaju mediji na Apeninima.

KOŠARKAŠKI PRAZNIK U BOLONJI: VIRTUS – FORTITUDO POSLE 10 GODINA, KVOTE

Kristalno je jasno da je Bolonja podeljena kao što je to ovde situacija sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Može se reći da se po rođenju određuje ko je za Virtus, a ko za Fortitudo. Zato ovo sigurno neće biti samo duel lidera i šestoplasiranog na tabeli Palakanestra.

Na jednoj strani biće dosadašnji selektor Aleksandar Đorđević na klupi Virtusa, sa Milošem Teodosićem i Stefanom Markovićem na terenu, na drugoj Pjetro Aradori, lider Fortituda i nekadašnji as upravo gradskog rivala.

Dakle, Virtus i Fortitudo prvi put u Palakanestru još od 29. marta 2009. godine. Virtus ima 11 pobeda i svega dva poraza, dok je Fortitudo na učinku 8-5.

Hala “Paladoza” je kapaciteta 5.721 mesta i otvorena je davne 1956. godine! Neko će je ove srede napustiti srećan, a neko tužan, ko će to biti?

TRINKIJERI: Teo igra Evrokup sa cigarom i vezanom rukom

OBAVEZNO POGLEDAJTE Crvena zvezda – Olimpijakos 88:81 | „Tata kupi mi klub“, zvižduci Čoviću, Branko Lazić: Ovako više ne može

Postavi odgovor