Larkin se oglasio posle kazne turskog saveza: Tužno je što me bacaju pod autobus

Turci su izgubili sve šanse da zaigraju na Olimpijskim igrama u Parizu dogodine, nakon što su doživeli poraz od Hrvata u prekvalifikacionom turniru.

Turski nacionalni savez je za neuspeh okrivio dva naturalizovana igrača – Skotija Vilbekina i Šejna Larkia.

Larkin i Vilberkin su se povukli iz trening kampa nacionalnog tima ovog leta iz različitih razloga, a zbog toga su kažnjeni sa pet utakmica suspenzije u turskom šampionatu i novčano sa 3.140 evra.

Na dan kada je turski savez saopštio sankcije, Larkin se oglasio na društvenim mrežama sledećom porukom:

“Dugo sam ćutao u vezi sa situacijom u nacionalnom timu ovog leta iz poštovanja prema igračima koji su naporno radili i spremali se za kvalifikacije, ali osećam da sada moram. Srceparajuća je čitava situacija i nepoštovanje prema meni.

Istina je da su me iz nacionalnog tim pozvali u kamp iako su znali da je stanje mog tela loše i da bi za mene bilo rizično da igram. Bio sam u SAD i radio na oporavku od sezone prepune povreda. Iz nacionalnog tima su me zvali da dođem i da mi skeniraju koleno kako bi dobili bolju dijagnozu.

Odleteo sam od Majamija do Istanbula i doktor mi je rekao da sam u lošem stanju i da bih bio u opasnosti od ozbiljne povrede ukoliko budem forsirao. Doslovno mi je rečeno da ako ne provedem određeno vreme oporavljajući se da bih mogao da izostanem nekoliko meseci.

Podvrgao sam se tretmanu sa različitim medikamentima i bio pozvan da se vratim na još jedan skener. Uradio sam upravo to. Kost se oporavljala, ali ni blizu da je bilo bezbedno da igram mečeve”, poručio je Larkin.

Podsetio je na povrede Doguša Ozdemiroglua i Raula Neta.

“Moje koleno je trenutno na 70 odsto i to bi me stavilo u mnogo veći rizik od njih. Igrao sam prošle godine za nacionalni tim i dva puta kidao ligamente u ruci kada mi je rečeno da mogu da nastavim da igram. Igrao sam još tri meča tako i na kraju poslednje nisam mogao da pomerim dva prsta na mojoj desnoj, šuterskoj ruci. Nisam mogao da osetim loptu u ruci, kao da je utrnula.

Uvek sam zahvalan za priliku koja mi je data. Imao sam razgovore sa ljudima u federaciji oko toga kako je budućnost svetla. Tužno je kada vidim kako me bacaju pod autobus kada sam uradio sve sem stavio svoje zdravlje u rizik igranjem kada mi je koleno na 70 odsto”, napisao je između ostalog Larkin koji se izvinio navijačima i još jednom dodao da mu je Turska kao druga domovina.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Neko mora da bude kriv,pa makar i Larkins!!!

    Larkin je igračina. Bilo kako bilo velika podrska za Larkina jednog odlicnog vrhunskog igrača.

    Nije trebao da bude kaznjen. Ipak je on mnogo dao Turskoj reprezentaciji. Ovo je srambo od turskog saveza.

Postavi odgovor