Težak udarac za Finsku: Cele godine pričamo o Olimpijskim igrama...

U sve prisutnijem moru neizvesnosti oko nastupa velikih zvezda svetske košarke za svoje reprezentacija na velikim takmičenjima, barem je Finska uvek bila mirna. Njeni asovi – pre svih onaj najveći, iz NBA lige – uvek su dotrčavali da obuku državni dres.

Međutim, to se sada promenilo. Ne zbog želje, već zbog povrede.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Lauri Markanen neće moći da pomogne Finskoj na kvalifikacionom turniru u Španiji gde je upravo njegova reprezentacija bila jedan od potencijalno najopasnijih rivala domaćoj Crvenoj furiji. O tome je za Meridian sport svojevremeno pričao i Serđo Skariolo, selektor Španije…

Markanen je morao ranije da završi NBA sezonu zbog povrede ramena, a neće stići da se oporavi do 2. jula kada počinju borbe za poslednje vize za Olimpijske igre.

„Ovo je teško. Predstavljanje Finske i igranje u državnom timu je čast za mene. Sa saigračima iz reprezentacije cele sezone pričamo o tome koliko bi slatko bilo otići na Olimpijske igre“, izjavio je as Jute.

Finska će igrati u grupi sa Bahamima i Poljskom, dok iz druge grupe vrebaju Španija, Angola i Liban. Pobednik ovog turnira ulazi u neverovatno jaku grupu na Igrama, u kojoj su Australija, Kanada i pobednik turnira u Grčkoj.

„Istorija kaže da smo uvek bili najbolji kao autsajderi. Nedostajaće nam Lauri, ali košarka je timski sport. Ako otpadne jedan igrač, sledeći će zauzeti njegovo mesto“, poručio je Lasi Tuovi, selektor Finske.

Markanen je već poručio da je spreman za Evropsko prvenstvo 2025. gde je Finska jedan od domaćina.

“Ti datumi su već zabeleženi u mom kalendaru”.

Bonus video:

3 Komentara

    Ista situacija je i kod nas, Jokić je na zagrevanju a ostali iz NBA još nisu ni ustali iz kreveta

    Preuzeće Markanenovo mesto u timu neki drugi igrač a kao što sam Markanen kaže biće spreman za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

    Njihov najvolji igrač neće moći da im pomogne u ovoj misiji i to je ogroman hendikep začin će koji i nemaju bas jaku ekipu

Postavi odgovor