"Lesorova kazna će izazvati pozitivne efekte - strasti će se smiriti"

Matijas Lesor je prethodnih dana glavna tema srpskih medija i društvenih mreža, a razlog nisu njegove sjajne partije u dresu Partizana, već incident na večitom derbiju kada je udario Filipa Petruševa.

Centar crno-belih je “zaradio“ suspenziju na naredne tri utakmice, što je minimalna kazna po pravliniku ABA lige za ovakav prekršaj.

Tim povodom se oglasio komesar lige Milija Vojinović, koji je objasnio kako će ovo izazvati pozitivne efekte.

“Mislim da je kazna po disciplinskom pravilniku ABA lige, odluku je doneo disciplinski sudija. Sve se odluke donose po internoj dokumentaciji koju donose klubovi. Kazna za slučaj Matijasa Lesora je utemeljena u disciplinksom pravilniku. Jedan klub misli da je prestroga, jedan da je blaga. Meni je žao što se to desilo, bacilo senku na utakmicu gde je oboren rekord po broju gledalaca u ABA ligi”, rekao je Vojinović za TV Prva i dodao:

“Nije ovo prvi slučaj da se dešava i u ABA ligi i u drugim ligama slični incidenti. Ne bih komentarisao odluku disciplinskog sudije.”

Vojinović ima zanimljivi stav po pitanju budućnosti. Veruje da će se biti bolji odnos najvećih rivala zbog kazne Lesora.

Očekujem da će smiriti strasti. Da će kazna izazvati pozitivne efekete, ne samo pod velom toga što se samo desila. Predstavnici oba kluba i mi unutar ABA lige apelujemo da bude fer-plej”, smatra bivši sudija.

Meridian ima najbolje kvote

Bonus video:

Postavi odgovor