Meloun otkrio najveći problem u igri Denvera: "Za mene je to šokantno"

Denver i Majami sutra, od 2 sata i 30 minuta igraju treći duel velikog NBA finala.

Nagetsi su uspeli da ostvare prvu pobedu u finalnoj seriji, ali je Hit u narednom susretu “ukrao” trijumf na strani i sada se pri rezultatu 1-1 serija seli u Majami.

Trener Denvera Majkl Meloun priznao je da je ukazao svojoj ekipi na nedostatak discpline u prethodnom duelu.

Svaki taj snimak je o disciplini. Gde nam je disciplina, bilo da je u pitanju taktika, bilo da je pojedinačno ili je u pitanju odbrana bez prekršaja, gde god da je potrebna – pokazao sam im 17 snimaka na kojima je 40 primljenih poena u drugoj utakmici. Za mene, to je šokantno“, rekao je trener Nagetsa.

Kaže Meloun da je jedan od razloga za traljav nastup njegove ekipe bio i nedostatak komunikacije.

Ono što možemo bolje je da budemo mnogo više disciplinovaniji u smislu plana igre, ko bi trebalo koga da čuva. Svi propusti koji se dese su nedostatak komunikacije… Previše je primera bilo u drugom meču, mnogo za NBA finale, gde imate igrače koji greše zbog nedostatka komunikacije“, kazao je Meloun.

Ono što je bilo primetno u oba meča je Denverov pad u igri u poslednjoj četvrtini. Zahvaljujući toj anomaliji, u prvom okršaju Majami je uspeo da se “približi” svom rivalu, dok je u drugom stigao do preokreta i na kraju – pobede.

“Video sam nedostatak komunikacije i discipline. Igrali su zonu na nama ne samo u poslednjoj deonici i bilo smo ok sa tim… Želimo da igramo brzo, a oni žele sporije. Majami igra 2-2-1 pritisak u zoni. Mi igramo suviše sporo da bismo pokušali da napadnemo to, što nas dovodi do čestih situacija da šutiramo sa istekom napada.

Meloun ipak smatra da se njegovi izabranici najviše pitaju, a ne odbrana Majamija.

“Imamo mnogo momaka koji su igrali velike utakmice, tesirali su sebe u plej-ofu, tako da ne mislim da im je problematično bilo šta. Mislim da se samo nisu prodržavali discipline koja je potrebna za ovakvu utakmicu”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

2 Komentara

    Bitno da su koncentrisani i dobro uzajamno povezani,tako su nepobedivi!!!!

    Dobro je pa su uočili problem i znaju na cemu treba da poraće to ih je koštalo mnogo prošlu utakmicu

Postavi odgovor