Zaneti oštro po Skariolu: Hteo je da otera Teodosića, smatrao je da smo drugorazredni klub

Iznenadila je evropsku košarkašku javnost odluka prvog čoveka Virtusa Masima Zanetija da otpusti trenera Serđa Skariola koji je platio ceh komentarima protiv uprave kluba.

Rešio je prvi čovek tima iz Bolonje da javno istupi i progovori o mnogim temama. Najpre o sada već bivšem treneru.

“Smatram da je Skariolo odličan trener. Ja sam ga branio u nekim situacijama kada su ga kritikovali neki čelnici kluba. Međutim, svakoj vezi dođe kraj. Ne smemo da zaboravimo da je pregovarao sa Realom i Torontom tokom prošle sezone iako je imao ugovor sa Virtusom. Verujem da imamo zaista jak tim, jer ga je Skariolo izgradio sa našim sportskim direktorom Paolom Roncijem.

Zaneti se dotakao i odlaska Miloša Teodosića u Crvenu zvezdu Meridianbet.

“Otišao je samo Teodosić. Imao sam odličan odnos sa Teodosićem. Međutim, ne smemo da zaboravimo da je Skariolo u oktobru prošle godine rekao da mu Teodosić i Belineli nisu potrebni, jer su po njegovom mišljenju prestari. Morali smo da se borimo za njih. Uspeli smo da produžimo ugovor sa Belinelijem, a Teodosić je imao problema sa povredama i nije prihvatio našu ponudu. Mislim da je napravio pravi potez da se vrati u Beograd. Međutim, ovaj tim je zaista jak iako je Teodosić otišao”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Očigledno da je Zaneti bio jako uvređen što je selektor Španije pregovarao sa drugim timovima i na taj način nipodaštavao Virtus.

“Virtus je tim sa najvećim brojem navijača u Italiji. Skariolo je smatrao da smo mi drugorazredni klub, pošto je pregovarao sa Torontom i Realom. Ne možete da se odnosite prema ovog klub kao prema svakom drugom timu. Imamo drugi najveći budžet u Italiji, a mnogi smatraju da nemamo novca. Odluku o budžetu za ovu sezonu nametnula je Evroliga. To nije bila naša odluka. Doveli smo petoricu novih igrača koje je tražio Skariolo. Ubeđen sam da imamo veoma jak tim i borićemo se za trofeje. Nikada nismo pustili trenera pre kraja ugovora, osim Đorđevića koji je imao privatne probleme pa se potom vratio, ukoliko neko napadne klub, moram da ga branim”.

Dotakao se Zaneti statusa Ifea Lundberga i za to je optužio – Skariola.

“On ga nije hteo i još prošle sezone nam je poručio da što se njega tiče, Danac može da ide. Ne znam kako je to mogao da nam kaže. U aprilu smo produžili ugovor i pružili ruke sa njim. Skariolo je želeo da otera iz ekipe sve stare igrače. Ne samo Teodosića i Belinelija već i Kajla Vimsa, mog ljubimca, i Danijela Heketa koga sam video da plače ispred svlačionice”.

Milos Teodosic 1
Foto: STARSPORT

Veruje Zaneti da Virtus ove godine može da napadne plasman u plej-of Evrolige.

“Imamo za cilj da osvojimo jedan evropski trofej da li u muškoj da li u ženskoj konkurenciji. Veliki nam je cilj titula u ženskoj Evroligi, kao i plasman u plej-of u muškoj konkurenciji. Prošle sezone smo imali sedmi najveći budžet u Evroligi, a završili smo kao 14. Naučićemo iz toga. Žao mi je što uprava Evrolige nema sluha za budžetske probleme i imaju tri godine da to srede. U svakom slučaju imamo pozitivne znakove od uprave i nadamo se da ćemo ostati u takmičenju i u narednim sezonama”.

Za kraj i koju reč o novom treneru Luki Bankiju.

“Danas predstavljamo sjajnog trenera koji je nedavno dobio nagradu za najboljeg na Svetskom prvenstvu. Moram da istaknem da su me svi, od navijača preko prijatelja, do ljudi na socijalnim mrežama, zvali da žele baš njega. Takođe sam razgovarao sa još jednim sjajnim trenerom Valterom de Rafaelom, međutim svi su hteli Bankija. Odmah je prihvatio ponudu. Dolazak na klupu Virtusa treba da bude čast i ponos i verujem da je zadovoljan što je deo naše porodice”, zaključio je prvi čovek Virtusa.

Bonus video:

6 Komentara

  Kad je već bilo toliko trzavica i bolje što su prekinuli saradnju sa trenerom Skariolom

  Skariola je očigledno želeo da napravi u Virtusu mlad tim i da ih izgradi za buduća osvajanja trofeja

  Teodosic je i otisao iz svog Virtusa,ciji je bio zastitni znak,zahvaljujuci Skariolu,i u pravu je Zaneti,mnogo toga je loseg uradio sedeci na vise stolica u zadnje vreme!!!

  Nije se Skariolo lepo poneo prema Virtusu,sedeo je na dve stolice u poslednje vreme

  I Zaneti sad baca drvlje i kamenje,cim je otisao pljuje ga

  I uspeo je,Teo je zbog njega i napustio Virtus.

Postavi odgovor