Mega dominacija za titulu: Jović i Marković kao divovi među Zvezdinom decom - zajednički indeks 89!

Kada postignete 100 poena za tri četvrtine, onda je dominacija prava reč da opiše sliku sa terana. Dorćol je lepog nedeljnog popodneva bio borilište za najbolje juniore Srbije, a finalni duel Završnog turnira je doneo ubedljivu pobedu Mege – pojačanu Filipom Jovićem i Bogoljubom Markovićem, čija je pojava na parketu učnila da Zvezdini klinci izgledaju potpuno nemoćno u utakmici za trofej – 122:84.

Videlo se na ANGT turniru u Beogradu da su učenici Dragoljuba Avramovića bolji od vršnjaka, a još kada stigne pomoć iz prvog tima – onda konkurenciju nemaju. Zvezda je do finala stigla posle dve tesne pobede nad Borcem i Radničkim, dok je Mega redom delila lekcije Zemunu, pa Dinamiku, ali je najveću dominaciju pokazala upravo danas protiv crveno-belih. Gotovo da su rešili pitanje pobednika posle prve četvrtine, pa je ostalo samo pitanje koliko će trijumf biti ubedljiv. Na kraju je bio poprilično visok, a Jović je potvrdio epitet jednog od najtalentovanijih igrača Evrope u svom godištu – postigao je 39 poena, uhvatio deset skokova i podelio tri asistencije – indeks 45! Perfektnu partiju je demonstrirao i Marković – momak koji će na NBA draft ove sezone je puni oko, ali i statističke kolone – 22 poena, 12 skokova, pet asistencija i indeks 44!

SPREMI SE ZA BESPLATNU ZABAVU: Preuzmi BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 100 FREEBET-OVA na Super Heli igri – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Od prvih taktova je bilo i više nego jasno – Zvezda nema način da zaustavi Jovića i Markovića. Kao brzi voz su izgledali momci u roze dok su leteli pored rivala u crveno-belom. Jović je odigrao zastrašujuće prvo poluvreme, dobijao duele kao da je duplo stariji od Zvezdinih klinaca i plenio iskustvom stečenim u prvom timu Mege. Rešavao situacije sa lakoćom i napunio protivnički koš do vrha

Za 19 minuta je postigao 29 poena! Šta god Jorović pokušavao da uradi, nije dalo efekta. Kada bi Zvezda uradila nešto dobro, instant bi dolazio odgovor na drugoj strani. Marković je bio tu da podeblja razliku, a Marjanović i Kostić su branili čast kluba sa Malog Kalemegdana. Koliko su mogli…

Razlika je bila takva da je Zvezdi bio potreban šarobni štapić kako bi uspela da se vrati u meč. Nije ga imala, iako je Kostić za razliku od prvog poluvremena, gde je u velikoj većini bio u kontraritmu, uspeo da uhvati zalet i povuče ekipu iz letargije. Kao što je činio tokom skoro cele sezone, dosegao je do velikog poenterskog učinka, ali Mega nije previše osetila dobro poluvreme Zvezdinog bisera, jer je radila posao kao i do sada, uz nešto manju brzinu lagano je odvezla do cilja i titule.

Mega je pored pomenutog tandema sa najvećim seniorskim iskustvom imala pomoć u vidu Ognjena Srzentića, koji je postigao 23 poena, od čega više od polovine iza linije 6,75. Pet trojki iz deset pokušaja.

Očekivano, kod Zvezde je Kostić bio najefikasniji sa 30 poena, a dvocifreni su bili još samo Marjanović sa 14 i Drobnjaković sa 10.

Bonus video:

2 Komentara

    Kakvi mladi talenti poniču u Megi, veliki skor za tako mlade igrače, samo treba raditi sa njima

    Ne pita im se niko imaju strasno dobre igrace ,po meni najjača škola košarke , ovih 100 poena i vise govore o tome kakav kvalitet je kod ovih igrača

Postavi odgovor