Milutinov ostavio iza sebe teška vremena, sada želi PAO u finalu Evrolige: Dobio sam dodatnu glad za uspehom

Tri reprezentativca Srbije će biti učesnici narednog Fajnal-fora, a svakako najveća zvezda je Nikola Milutinov. Centar Olimpijakosa je posle turbulentne sezone popločane povredama uspeo da se oporavi i bude važan faktor u putu kluba iz Pireja do Berlina.

Plasman među četiri najbolje ekipe je ogroman uspeh za klub, koji već treću godinu zaredom stiže do Fajnal-fora.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

“Definitivno sam bio veoma srećan jer sam prošao kroz mnogo toga ove godine. A mislim na moju poslednju povredu. Prošao sam kroz veoma teška vremena tokom oporavka, imao sam puno uspona i padova ne samo u telu već pre svega u psihičkom delu. Srećan sam jer su ljudi oko mene pomogli da prođem kroz ceo taj proces i vratim se timu. Bio sam uzbuđen kada sam se vratio u tim i borba da se dođe do finala četiri nešto što sam zaista želeo. Jer zaista verujem da kada prođeš kroz tako teška vremena, i mislim na sve što sam prošao sa svojom povredom, one te čine veoma jakim i daju ti dodatnu motivaciju i dodatnu “glad” za uspehom. Bio sam neverovatno fokusiran i imao ogromnu motivaciju da idem na F4″, rekao je Milutinov za grčku Novu.

Na pitanje da li je osećao pritisak da se brzo vrati u prepoznatljivu formu posle povrede, Srbin je odgovorio:

“Prvo, kada sam se povredio, nisam mislio da će mi trebati toliko vremena da se vratim. Kada su došli rezultati, bio sam šokiran. Prošao sam kroz operaciju, prošao sam kroz oporavak, nekim danima se osećaš odlično, danima i ne tako dobro. Ima dana kada se osećaš grozno, i kroz sve te dobre i loše dane imao sam sreću da imam veoma dobrog fizioterapeuta. Tačno su znali šta treba da radim i kako će biti i svi oko mene su bili tako mirni da su mi pružili tu mirnoću tokom veoma teških trenutaka koje sam doživeo. Da budem iskren, jer nisam hodao mesec dana nakon operacije, kada sam počeo da hodam osećalo se tako čudno, nisam mogao da verujem koliko čudno. I nisam mogao da vidim kako ću se vratiti za dve nedelje! Ponavljam da sam imao sreće jer sam imao i profesionalce uz sebe i oni su tačno znali šta trebam da radim da bih se vratio. Nisam siguran da ću moći da se okrenem za mesec dana i trčim i skačem…”.

Dva grčka tima se nalaze na Fajnal foru… Veliki uspeh!

“Istina je da sam bio uglavnom fokusiran na sebe i tim. Ako izgubiš koncentraciju u ovim trenucima, nećeš moći da igraš. Mislim da je veoma dobro za grčku košarku da ima dva tima u Fajnal foru i mislim da oba tima zaslužuju da budu tamo jer su oba imala neverovatne serije u plej-ofu i neverovatne sezone uopšte. Veoma je lepo za Grke i grčku košarku, i verujem da bez dobrog Panatinaikosa nema dobrog Olimpijakosa i obrnuto. Mislim da oba tima moraju biti dobra, da bi bilo mnogo interesantnije pratiti ih i to je mnogo bolje za navijače.”

Panatinaikos u prvom polufinalu igra protiv Fenerbahčea, dok je na putu Olimpijakosa aktuelni prvak Real Madrid. Moguće je grčko finale!

“Ako se to desi biće neverovatno! I zaista želim da se to desi! Naravno, biće veoma teško za tim koji izgubi… (smeh) Ali hajde da idemo korak po korak i prvo igramo protiv Reala Madrida i pokušamo da pobedimo”, zaključio je Milutinov.

Bonus video:

8 Komentara

  Baš ga je poterao maler sa povredama, JBG sve je to deo sporta

  Oli prvo treba Real da pobedi,pa tek sve drugo…prvo Kralja da preskoce

  Znamo da mu je jako stalo da Panatinaikos osvoji trofej i ja ću navijati za njega i njegov tim!

  Lepo se oporavio i sad zajedno sa saigračima može da pokuša da osvoji Evroligu što bi mu bilo kao nagrada za sve što je zbog povrede preživeo.

  Posle svega sto mu se izdešavalo zaslužuje da dođje do trofeja sa ekipom , i imaju porreban kvalitet za trofej biće jako interesantno u zabrsnici

  Nadam se samo da ce ga zaobici malo povrede i uci u dobar ritam

  Milsim da je trenutno uz Lesora najbolji centar u Evropi

  Koliko znaci sto se Milutinov vratio u ekipu!

Postavi odgovor