LISTA NAJBOLJIH NEAMERIČKIH KOŠARKAŠA: Nikola Jokić predvodi Srbe!

Košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić, najbolje je rangiran od svih srpski igrača na listi na kojoj se nalaze najbolji igrači koji nisu iz SAD.

U skladu sa jubilejom od 75. godina od nastanka najjače košarkaške lige na svetu, skoro svakodnevno viđamo brojne tabele najboljih ikada u raznim kategorijama.

Sada je na red došao specijalizovani poratal “Hups Hajp”, koji je sastavio listu od 75 najboljih košarkaša koji nisu iz SAD, bez obzira da li su ikada igrali u NBA ligi.

Prvo mesto zauzima legendarni centar Hjuston Roketsa, Hakim Olajdžuvan. On jeste nastupao za slekciju SAD, ali je rođen u Nigeriji.

Top 5 redom popunjavaju: Dirk Novicki, Janis Adetokumbo, Stiv Neš i Pau Gasol.

Nikola Jokić predvodi srpske košarkaše, kojih je ukupno pet na pomenutoj listi.

Nikola Jokić je na visokoj osmoj poziciji, Peđa Stojaković je 16, Vlade Divac 20, Dejan Bodiroga 50, a Predrag Danilović 67.

Od igrača iz regiona tu su četvorica Hrvata. Dražen Petrović je 14, Toni Kukoč 22, Dino Rađa 37, a jedini aktivni igrač je Bojan Bogdanović koji se našao na 61. mestu.

Iz Slovenije su tu Luka Dončić i Goran Dragić na 11, odnosno 29. mestu, dok je jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić zauzeo 74. poziciju.

Da li biste nekoga dodali?

LUKA DONČIĆ O VIŠKU KILOGRAMA: Nakon OI imao sam tri nedelje odmora, i malo sam se opustio!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BTS FMP Meridian Slikanje

 
 

4 Komentara

  Nas Nikola sasvim zasluzeno ima 8. mesto u rangiranju svih ne americkih igraca!!!Dakle bolji je od svih nama poznatih kosarkasa koji igraju u NBA sa nasih bivsih prostora Jugoslavije!!!!

  Odgovori

  Što nije predvodio srbe u kvalifikacijama za OI? 🤔

  Odgovori

  Trenutno nemamo boljeg prestavnika u NBA od Jokića.

  Odgovori

  On moze da predvodi sve a ne Srbe samo ..

  Odgovori

Postavi odgovor