JOKIĆ KONAČNO OTKRIO: Evo kako je nastao potez koji niko ne može da zaustavi (VIDEO)

Glavni kadnidat za osvajanje MVP titule NBA lige, Nikola Jokić, još jednom je potvrdio da je skroman i da su mu ciljevi vezani za tim.

Dvadesetšestogodišnji Somborac je poručio da ga ne zanima MVP trka.

– Nikad ne razmišljam o tome, nisam došao ovde da bih bio MVP lige, uvek sam mislio da je neko bolji od mene. Uvek sam hteo da se takmičim da ga pobedim i sa tim pristupom uvek ću biti nepovlašćen – rekao je centar Devnvera.

On je potom otkrio i kako je nastao sada već čuveni “Sombor shufle”, potez koji niko ne može da zaustavi, iako ga Srbin relativno često koristi.

– Iskrenuo sam levi zglob i samo sam šutirao uvis na treninzima i pošto je bilo bolno da skačem s obe noge, počeo sam samo sa desne i lopta je ulazila. Tad sam pomislio da bih to mogao da koristim.

Jokić se potom prisetio početka karijere, ali i problema sa fizičkom spremom koju je imao po dolasku u Ameriku.

Kad sam počeo da igram u Beogradu, nisam mogao da uradim sklek. Kad sam isprva došao ovde, verovatno sam bio u najgoroj kondiciji u NBA. Samo sam hteo da vidim mogu li da uradim nešto. Izgubio sam mnogo kilograma i osećam se daleko bolje. Da budem iskren, još uvek ne mislim da trčim brže, ali verujem da mogu da igram brže, promenila se i odbrana – zaključio je Nikola Jokić.

NOĆ ZA PAMĆENJE: Ne propusti NBA spektakl u režiji Balkanaca!

 

Obavezno pogledajte: Nino Čelebić: Biće skandal ako Jokić ne uzme MVP titulu! | SPORT FOKUS

2 Komentara

    Velika kosarkaska inteligenija je Jokic. Ne cudi me sto bas niko ne moze da zaustavi jedan njegov potez. Ponekad deluje trapavo ali vas svaki put udje kao kap. Neverovatan je!

    Odgovori

    Eto od nesrecne povrede do neverovatnog poteza. Jokic je iskoristio svoju visinu da dodje do neceg sto se tesko spreci.

    Odgovori

Postavi odgovor