Jokić i novi ugovor za patike: Saradnja sa Najkom se bliži kraju, Kinezi postaju sponzori

Pisao je nedavno i ugledni Forbs o tome da Nikolu Jokića čeka novi ugovor sa proizvođačem patika koji bi trebalo da bude još unosniji nego prethodni koji je imao overen sa američkim gigantom Najkom.

Ono što je izvesno je da naredni sponzorski ugovor dvostrukog MVP-ja NBA lige neće biti sa Najkom. Tako prenosi Kicksvision, koji je prilično specijalizovan kada je u pitanju obuća košarkaša.

Da je saradnja dve strane gotovo okončana svedoči i to što je u nedavnom promotivnom Najkovom klipu za obuću izostavljen Nikola Jokić iako je definitivno jedno od najprepoznatljivijih lica.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Srbin je u prethodne tri sezone nosio Najkovu obuću i ta saradnja mu je donosila godišnje tačno 500.000 dolara. Mada je još od dolaska u Ameriku nosio patike poznatog brenda…

Ipak, od tada je Jokić značajno izgradio ime i izvesno je da bi mogao da dobije značajno veći novac. Kako navodi Kicksvision, snažni centar bi trebalo u decembru da potpiše ugovor sa kineskim proizvođačem patika.

Ne navodi se kojim, ali je istaknuto da je sponzor reprezentacije Srbije kompanija Peak koja proizvodi dresove, pa se oni smatraju jednim od favorita.

Drugi je Anta za koju je nedavno potpisala i zvezda Dalasa Kajri Irving. Kineska kompanija je pobedila Adidas i Pumu za potpis jednog od najpoznatijih igrača u NBA.

Pored kompanije Peak i Anta, kao potencijalne opcije za novog Jokićevog sponzora se navode 361, Xtep, Rigorer koji su mahom ne toliko prepoznatljivi široj javnosti. Tu je i Li-Ning kao verovatno i najpoznatiji brend od pomenutih pošto je godinama sponzor Olimpijske reprezentacije Kine, tamošnje košarkaške lige i reprezentacija Španije i Argentine.

Trebalo bi već za koju nedelju da bude poznato ko će moći da se pohvali potpisom verovatno i najboljeg košarkaša današnjice.

Bonus video:

2 Komentara

    Njemu je bar lako da nadje vrhunske sponzore

Postavi odgovor