Obradović: Panter proživljava torturu, nemojte da se pravimo naivni

I sedmi put uzasopno ove sezone, Partizan je izgubio od Crvene zvezde MeridianBet. Ovog puta crno-beli su imali šut za pobedu, ali je pokušaj Zeka Ledeja bio kratak. Ipak – to treba reći – u odnosu na sve prethodne derbije ove sezone, Partizan je sada bio oslabljen. Igrao bez klasičnog centra, sa samo 11 igrača u rotaciji.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Pre utakmice, Željko Obradović, trener Partizana, nije od toga želeo da stvara nekakav alibi. Nije ni posle meča.

“U situaciji kada smo ostali bez visokih igrača, probali smo da reagujemo na treningu i da igramo na drugačiji način. I veoma sam ponosan na to kako smo to uspeli sa praktično dva treninga. Mnogo puta je to izledalo veoma dobro. Zaista mogu da čestitam mojim igračima na svemu što su uradili večeras. Sreda nova priča, nova utakmica, pa ćemo da vidimo kako će to da izgleda.”

Utakmicu je ocenio kao neizvesnu…

“U završnici smo imali nekoliko puta šansu da preokrenemo i da pobedimo. I mislim da ne bi bilo nezasluženo da se to dogodilo. Ali, naravno, čestitke Crvenoj zvezdi na pobedi. Neke stvari koje sam pričao ranije, ne bih da ponavljam. Evidentne su ponovo bile.”

Kako će ekipa da se pripremi za sledeći meč, kada je ovo bio sedmi uzastopni poraz od Zvezde u derbijima ove sezone? Obradović kaže…

“Već sam pričao i kako je izgledalo finale ABA lige, nemam ništa da dodam”Rekao sam da je to svima, koji se imalo razumeju u košarku, apsolutno jasno.”

Panter se ne pozdravlja sa igračima Zvezde, da li ima neki komentar na to, upitan je trener crno-belih.

“Nemam pojima da se on ne pozdravlja. Ne mogu da govorim u njegovo ime. Ako ste vi to videli, ja nisam. Ne obraćam pažnju stvarno. Mislim da igrači uvek pred utakmicu se pozdravljaju. Ako ste vi to videli, verujem vam. Nemam razloga da ne verujem. Ali nisam to video. Zatekli ste me. Nemam pojima o tome ništa.”

O taktičkim postavkama bez klasične petice…

“Ledej je bio centar, ne Smailagić. Alen je imao problem da povredom. On ne trenira, dođe na utakmicu i ako može da odigra tri ili pet minuta. Vežbali smo…”

Vratio se na Pantera…

“Odavno u košarci nije viđeno da jedan igrač na terenu doživljava takvu torturu. Turturu! Protiv njega se ne igra košarka, već svaki drugi sport. Mogu da napravim klipove, da vam pokažem. To je strašno. Koliko batina dobija, koliko ga prebijaju.”

Vratio se na taktiku, kako je sa petorkom od četiri beka Partizan napravio seriju… Zašto je odustao od toga.

“Da li mislite da ću da izvedem na teren petorku koja nije radila na treningu? Mislite da je to na ovom nivou stvarno moguće… Ponosan sam na to kako smo se spremili za dva treninga…”

Rekao je da su neke stvari svima jasne. Upitan da to pojasni, Obradović je rekao:

“Nemojte molim vas da objašnjavam, zaboleće vas glava. Nemojte da se pravimo naivni, da ne znamo o čemu se radi. Uzmite tabelu Evroligu posledenje dve sezone, kako su se završile. Pa onda uporedite malo. Prosto je jednostavno, vi znate o čemu pričamo. Hvala na pitanju, veoma zanimljivo”

Bonus video:

5 Komentara

    Panter je vala večito u svakoj čorbi mirođija, pogotovo prošle sezone protiv Reala

    A druge igrace ne prozivaju?Pa Jokica biju svaku utakmicu pa onda najbolja ipak

    Cudo ti da kukas posle novog poraza,bilo bi cudno da kazes da je sve ok,da cestitas ekipi!

    Pa i treba da prezivljava kad se ponasa kako se ponasa!

    Panter sad ispade zrtveno jagnje,samo je on naivan…

Postavi odgovor