Obradović: Sve bilo jasno posle prve utakmice, bitno je da sačuvate obraz, a nemam razloga da ne verujem Naneliju

Partizan je ostao bez trona, pošto je Crvena zvezda Meridianbet u tri utakmice izašla kao bolja i osvojila ABA ligu. Zato Željko Obradović nije imao razloga da bude zadovoljan. Posle utakmice je imao vrlo opširnu konferenciju za medije, gde se dotakao mnogih tema, a imao je nedvosmislenu poruku za ABA ligu.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

“Čestitam Zvezdi na titulu. Probali smo da damo sve od sebe u okolnostima kojoj smo bili. Teško je reći da smo dali maksimum, pogotovo nakon prve utakmice, gde na neke stvari nismo mogli da utičemo. Meni je bilo to jasno i nadam se da će svi koji prate ABA ligu biti pametniji. Neke stvari koje su se dešavale su neverovatne. Želim da se zahvalim navijačima na podršci. Ponovo su napravili sjajnu atmosferu”, rekao je Obradović na početku konferencije.

Incident u kojem su učestvovali Džejms Naneli i Stefan Lazarević je obojio uvertiru utakmice.

“Ja sam bio iznenađen kada su mi rekli šta de desilo. Pitao sam mog menadžera kada dolazi Zvezda. On mi je rekao u 11 i 30, a ja sam završio trening pre 11. Upravo zbog toga da se ne bi viđali, a onda su mi rekli šta se desilo. Onda su krenule priče. Ko je i kako započeo to je stravično ružna slika i ja to ne opravdam. Da li je igrač Zvezde započelo ili nije, ne znam. Naneli šta je uradio takođe ne znam. Muka mi je bilo da slušam šta se desilo. Odluka da Naneli ne bude u timu je bila moja. Da nakon što je proveo vreme u policiji, nije spreman da igra večeras. Ja sam mislio da je to ta odluka i stojim iza te odluke. Nemam ralzog da ne verujem Džejmsu za ono što je ispričao. Posotje organi koji će da se baviti, pominje se da nema minuta, ali ne bih ulazio u to. Ja mislim da je Lazarević izvanredan momak i zaista mi je žao. Šta se desilo između njih dvojice, ne znam niti ću ulaziti. Žao mi je što se priča o tome i što je dobilo toliko prostora u medijima. Jedna situacija koju bi voleo da se nikad ne dogodi”.

Ponovo se vratio na početak serije.

“Posle prve utakmice mi je bilo sve jasno i gde ide ova serija. Ima stvari na koje ne možete da utiče. Možda vi to ne videte, ali postoje neke stvari koje su neverovatno. Da pričam o detaljima… Velika škola za nas, a ABA liga ako želi da napreduje, mora pojedine stvari da popravi”

Ledej i Panter?

“U svim utakmicama smo bili u utakmicama. Vraćam se na prvu. Pojavila se analiza. Druga je veoma slična i večeras smo bili na jedan posed. Očigledno nešto fali, a na neke stvari ne možeš da utičeš. Neću o njima dvojici, ja sam najodgovorniji za ovu sezonu Partizana. Želim da se zahvalim svima u klubu na čelu sa predsednikom. Ja sam mnogo puta govorio da je ovo sport i da su pobede važne, ali su neke stvari važniji. Da sačuvate obraz i da svakoga možete da pogledate u oči. Za druge nisam siguran da to mogu da kaže, a za sebe jesam. Kako bih vam rekao, nastavljamo i verovatno je trenutak da se kaže da smo mi u dve godine zajedničkog igranja bili na tom mestu na kom smo, a protivnik je bio ispod nas. Prvo smo bili šesti, a oni 11. Ove godine mi 11, a oni 16. To je podatak koji objašnjava neke stvari. Pričamo o jednoj ozbiljnoj ligi”

O košarkaškim sekvencama…

“Sezona je strašno naporna i mi smo pričali o tome da neki igrači su bili opterećeni. Nisam slučajno ovako vodio utakmicu, što sam igrao sa svih 11 igrača. Dvojica su van tima odavno, a moja odluka je bila da Naneli ne igra. Neki su više opterećeni, neki manje. Neki su se opteretili iz prevelike želje. Mi smo šutnuli 40, a oni 20. Ubacili su 14, a mi 16. Dvadeset puta smo više šutnili na koš, Zvezda je imala 15 bacanja više. Imali smo 13 poseda više, je l to može da ima tim koji se ne bori. Ogromna želja! Bilo je srljanja… Nekad ispadne loše, nekada dobro. Ali kako god se završilo ja sam odgovoran. Nije kraj sveta. Izgubili smo finale, nadam se da ćemo igrati Evroligu. Entuzijazam kod nas postoji. Raazmislićemo gde su bile greške. Kada poredite ovu ligu i Evroligu neke stvari nisu baš jasne. Neverovatno. Takva razlika ovde, a takva u Evroligi”.

Superliga?

“Niko ne zna da mi kaže kad počinje. Ne očekujem ništa dobro, jer je naše iskustvo u srpskoj ligi, kada sude domaće sudije, malo više od cirkusa. Ja nemam problem da to kažem. Ko što je ovim 20.000 ljudi jasno šta se desilo u finalnoj seriji.

Bonus video:

5 Komentara

    Zeljku je bas tesko pao ovaj poraz,bas je razocaran.

    Prvu odigrali loše, drugu očajno a treću užasno

    U pravu je, čim su prvu utakmicu izgubili trebalo je da im bude jasno da nešto ne štima unutar tima.

    Svestan i sam da su bili loši od starta ali morali su više dati na terenu to je činjenica , sto se tiče Nanelija verovao mu ili ne preterao je i to debelo

    Hahaha, muka mi je i da komentarisem i slušam ove njegove izjave vise.

Postavi odgovor