Predsednik do detalja otkrio kako je Željko Obradović došao u Partizan

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, otkrio je šta se desilo tokom pregovora nakon kojih je Željko Obradović poslao šef stručnog štaba crno-belih.

Mijailović je u podkastu “Sa Lukom i Kuzmom” govorio o mnogim temama – od dolaska u klub 2017. godine, preko perioda sa Nenadom Čankom, Andreom Trinkijerijem i drugima na kormilu crno-belih, a na kraju i o samom Obradoviću.

Mijailović je otkrio da se godinama šalio i potajno nadao o povratku Obradovića, a da mu je to možda i prvi put rekao u Barseloni kada su Zoran Savić i on otputovali da se vide sa Đordijem Bertomeuom.

“Videli smo se sa Željkom i ja mu kažem: ‘Željko, odlučili smo da ti budeš trener i mi nemamo drugu opciju. Ako ti nećeš da prihvatiš, mi smo potonuli kao klub i ja prihvatam činjenicu da sam upropastio Partizan. Jednostavno, nemam drugog izbora, nemam koga’. Željko je spustio glavu (i rekao): ‘To nije realno, neću da pričam o tome’”, izjavio je Mijailović i nastavio:

“Kada smo poduže sedeli i razgovarali, osetio sam da ima šanse. Zoran i ja odlazimo i Zoran mi kaže: ‘Stekao sam utisak da ima šanse. Nisi baš lupio toliku glupost, ja vidim da ovde ima šanse'”.

I tako je, korak po korak, odnosno razgovor po razgovor, šansa da popularni ŽOC postane trener Partizana bila sve veća…

“Potom su se desili mnogi sastanci… Rizikovali smo sa tom odlukom, pošto smo Željka imenovali u julu mesecu, a tada je morala da bude spremna ekipa. Čekali i rizikovali smo, Željko je otišao na odmor, a kada je došao seli smo u kancelariju i rekao mi je: ‘Hajmo prvi put da ozbiljno razgovaramo’. Kaži mi tvoje iskrene namere i šta možeš da mi kažeš. Razgovarali smo tri sata, pokušao sam i uspeo da mu ostavim utisak da ćemo se zajedno boriti, da ćemo deliti sudbinu, da se štitimo… Volim svoj posao, ne volim da se bavim tuđim poslom, ali i da volim da imam pod kontrolom. Na tom sastanku nije prihvatio ništa, ali sam video da je saslušao. Tražio je da prođe nekoliko dana i tokom tog perioda živ nisam bio. Nisam smeo nikome ni da pričam, ali je vest procurila. Niko nije verovao da će on biti trener Partizana”, kazao je Mijailović i zaključio:

“Potom je došao trenutak gde je on meni pružio ruku i rekao: ‘Želim da se vratim u Partizan’. Usledio je muk, ni sam nisam verovao šta čujem. Prvi nisam verovao šta mi je rekao, ćutao sam, zatečen sam… Očekivao sam da će reći, ali ne i tako jednostavno. Pitao me je da li sam se predomislio, odgovorio sam da nisam, ali i nisam mogao da poverujem. Pozitivno sam se izgubio… Kada je usledila konferencija za medije, tog trenutka sam shvatio da je trener Partizana”.

4 Komentara

    Obradović je jedini koji je imao dovoljno iskustva i snage da dovede Partizan do ovog kvaliteta

    Obradović je jedini koji je imao iskustvo i snagu da Partizan dovede do ovog kvaliteta

    Imali su sreću što je razmislio i pristao, Partizan bi lošije stajao da ih on nije preuzeo

    Eto šta se sve izdešavalo i šta je moralo da se poklopi da dodje Obradovic i sreća sto je tako ispalo podigao je partizan na noge i napravio sad čak konkurentnu rkipu za evropsko takmicenje

Postavi odgovor