Panterovo HVALA svima, posebno Obradoviću: Učinio si me kapitenom, verovao mi!

Ima ta priča. Često se poteže, uglavnom tokom derbija, uvek kao nekakva kritika. Priča koja kaže da strani igrači ne mogu da osećaju klub kao domaći... Da – recimo – derbije rešavaju oni koji su tu odrasli. Ne stranci.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Jedna cela generacija igrača Partizana pokazala je koliko to zapravo nema veze sa istinom. Generacija koju je predvodio prvi stranac kapiten u istoriji kluba iz Humske… Kevin Panter!

Kada je prošle sezone potpisao novi ugovor sa crno-belima, sjajni bek je trebalo da bude i prvi stranac koji je u klubu ostao četiri sezone. To ipak neće biti.

Kevin Panter ide iz Partizana! Sledeća stanica – Barselona

Svi već znaju kako šta se sve desilo, maltene u jednom danu… Kako je Barselona posle niza obrta ipak uspela da u svoje redove dovede genijalnog Amerikanca, koji je na pragu kluba iz Španije bio i prošle godine. Tada je konačni obrt išao u korist Partizana. Ali, do danas se niko nije zvanično oglasio tim povodom.

Ali…

Rastanak je došao. Prvo se Partizan zahvalio svom doskorašenjem kapitenu, čoveku koji je tri godine proveo u Humskoj, u drugoj vratio titulu prvaka ABA lige Partizanu. Titulu čekanu deset godina…

Partizan Panteru: Gde god da budeš, tvoj dom je crno-beli Beograd

A zatim se i Panter otvorenim – dosta emotivnim – pismom oprostio od svog kluba…

U pismu stoji:

„Prethodne tri godine u Partizanu bile su vrlo izazovna, ali takođe i neverovatna vožnja, istovremeno kroz čudesna i teška vremena. Neizmerno sam zahvalan za nešto što je bilo jedno od najboljih iskustava u mom životu.

Svim ljudima, a posebno deci – nadam se da sam vas inspirisao i motivisao da budete najbolja verzija sebe i da uvek verujete u sebe…

Mojim saigračima protekle tri godine – sve vas volim. Delili smo sjajne uspomene i izgradii čvrste veze.

Mojim trenerima – bili ste najbolji od mog prvog dana ovde. Od kako sam došao u Beograd, pomogli ste mi na sve moguće načine.

Grobarima, najboljim navijačima na svetu – hvala vam za nepokolebljivu podršku. Stajali ste uz nas tokom uspona i padova, bez ozbira na sve.

Fizioterapeutima – hvala vam što ste uvek bili tu za tim, za svakoga kome je pomoć bila potrebna. Cenim sve što ste davali svakog dana.

Klubu, Partizanu – hvala što ste ovo mesto učinili mojim domom tokom ove tri godine. Uvek ćete biti u mom srcu.

I, na kraju, treneru Obradoviću – učinio si me tvojim kapitenom posle moje prve godine u Partizanu. Imao si poverenja u mene, verovao si mi. Ekstremno sam zahvalan na našoj vezi“, stoji u otvorenom pismu Kevina Pantera, sada već bivšeg igrača i kapitena Partizana.

Bonus video:

6 Komentara

  Ode Panter iz Partizana, ovo niko nije očekivao

  Nema šta dao je sve sto je mogao klubu ispostovao malsimalno igrao odlicno .odlazi kao gospodin i zelim mu sve najbolje

  Učinio te kapitenom a ti vraćaš tako što odlaziš pre isteka ugovora!

  Hvala i tebi majstore za sve i srecno u daljoj karijeri

  Pa kako da se ne zahvali Obradovicu kad ga je gledao kao sina na terenu iako nista znao nije!

  Ma ve me strah da si bio iz ljubavi a ne zbog novca!

Postavi odgovor