Gasol kritikovao NBA ligu: Sada je samo važno ko postiže više poena!

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol je govorio o NBA ligi i kritikovao aktuelnu situaciju u istoj.

Gasol smatra da je igra u NBA ligi izgubila esenciju ovog sporta.

“Želim da verujem da je u pitanju ciklus. Ljudi vole novitete, promene, velike rezultate, dinamičnu igru, šut za tri poena je naširoko rasprostranjen. To je ono što se nagrađuje sada. Čak i komentatori koji su igrali u Ligi kažu da je odbrana nestala”, rekao je bivši as Los Anđeles Lejkersa i španske reprezentacije, pa nastavio:

Najbolje kvote za sve sportove samo na Meridianbet.rs

“Sada je samo važno ko postiže više poena. Ne sviđa mi se jer se esencija igre izgubila. Nema timske igre, kretnje lopte, kreiranje balansa, taktičkih ideja… Ranije, dok sam ja igrao, ako šutneš u prvih osam sekundi napada, gađaš trojku posle kontre – momentalno ideš na klupu”, rekao je Gasol.

On nije govorio o Evroligi i evropskoj košarci, ali godinama unazad vlada mišljenje da tu odbrane tvrđe i da se teže postižu poeni. O tome su govorili mnogi, a nedavno i Luka Dončić i Nikola Jokić.

2 Komentara

    Suština NBA igre u današnje vreme je da se pojedinac iskaže pa da klubovi zarade putem sponzora koje taj pojedinac privuče, košarka odavno nije važna

    Odgovori

    Bas tako sad se igra samo trci i sutiraj zato je Evropska košarka mnogo više postovanija jer tu prave vrednosti još stoje u igri

    Odgovori

Postavi odgovor