Pešić: Doći će do promena u Evroligi - Zvezdi i Partizanu stalno mesto

Selektor Svetislav Pešić je u razgovoru sa “Sport klubom” govorio o Crvenoj zvezdi Meridianbet i Partizanu i najavljenom proširenju Evrolige.

Pešić je istakao da bi “večiti” rivali trebali da se vrate u domaće takmičenje, kako bi svi profitirali.

“ABA liga je dana neosporno mnogo, produbila kvalitet. Ja sam uvek za Evropu, da svi zajedno igramo. Međutim, smatram da bi srpsku košarku bilo fantastično da to bude kao u svim zemljama košarke kao što su Španija, Italija, Turska, Grčka, Litvanija… Iz svih tim liga najbolji idu u Evroligu, doduše zahvaljućuji vlasništvu i ugovorima”, rekao je Pešić za “Sport klub”.

On veruje da će beogradski klubovi dobiti stalno učešće u Evroligi u budućnosti.

“Po mom dubokom ubeđenju, 2025/26 doći će do promena u Evroligi, kako će da izgleda ne znam, postoje različite ideje i mišljenja. Mi za to treba da se pripremimo. Kad Crvena zvezda i Partizan dobiju stalno mesto u elitnom takmičenju, to je momenat da imamo profesionalnu ligu i da se sve dešava na prostoru Srbije uz napomenu da sam uvek za to da igramo Evropu, ali da igramo kao članovi srpske lige.”

Selektor Srbije smatra da bi jak domaći šampionat uticao na razvoj košarke na ovim prostorima.

“Osim Zvezde i Paritzana nijedan naš klub ne igra u Evropi. Kako je moguće da košarka napreduje, igrači razvijaju, treneri budu bolji i ukupan kvalitet i popularnost bude veća ako naših timova nema u međunarodnim takmičenjima. Iz ove perspektive je nemoguće. To je lični stav i moja želju”, naglasio je Pešić.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

BONUS VIDEO:

7 Komentara

  Bilo bi dobro za večite da dobiju stalno mesto u EL ali nisam baš siguran da će do toga i doći bez obzira na ulogu Bodiroge

  Uci ce i Crvena Zvezda Meridianbet i Partizan u Evroligu,ostace jaki klubovi Srpske lige,ali je jako vazno zbog nasih mladih igraca i potencijala koji kao zemlja imamo za kosarku,da jos neki klub udje u Evroligu!!!!

  Nisam saglasan po pitanju povratka večitih u domaće takmičenje, previše su dominantni u odnosu na ostale klubove pa ne bi bilo fer prema njima

  Drzi se ti repke i rezultata,nemoj da razmisljas mnogo o drugim stvarima!

  Pa ako budu ulagali ovako jako u timove hoce sigurno

  Hoce za jedno 10 godina mozda hahaha

  Srecom pa on zna sve pa je u pravu!

Postavi odgovor