Da li će Jokić igrati za Srbiju na SP? Evo šta o tome kaže selektor Pešić

Nakon što je Nikola Jokić osvojio titulu sa Denver Nagetsima glavno pitanje koje se postavlja je da li će najbolji košarkaš sveta zaigrati za Srbiju na narednom Svetskom prvenstvu?

Precizan odgovor se potrudio da pruži selektor Srbije Svetislav Pešić.

“Jokić je na reprezentativnom spisku, kao i ostali kandidati. Ali, nisu još svi završili sezonu, pa Partizan i Crvena zvezda, gde imamo sedam, osam potencijalnih reprezentativaca, tek su počeli finalni serijal ABA lige. Onda, u Turskoj isto počinje finale sa Micićem, pa Barselona sa Kalinićem u polufinalu…Svi reprezentativci znaju plan i program, samo da završe klupske sezone bez velikih povreda”, rekao je Pešić za Sport klub.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

I još malo o uspehu Jokića u dresu Denver Nagetsa.

“Ponosan sam na doprinos Nikole Jokića za ono što je uradio za Denver, saigrače, ali i na mnoge stvari koje se ne vide kao rezultati i šampionski NBA prsten. Ali, da bi se došlo do takvog nivoa, mnogo je važno i sve ostalo oko terena, šta se dešava pre i posle utakmice, treninzi, odnosi, strpljenje, a ne samo euforija da se što pre slavi ili sve menja”.

Velike su šanse da na Svetskom prvenstvu u dresu Srbije vidimo još jednog NBA asa – Bogdana Bogdanovića.

“Znate da je počeo da igra tek u decembru, a trenutno se dobro oseća. Kako on voli da kaže, pošto ima dobar odnos prema telu, vratio se u Ameriku na još jednu kontrolu, da dobije upustva od svog lekara i fizioterapeuta. Najvažnije je da se dobro oseća”.

Upitan je nastup Alekseja Pokuševskog koji uskoro stiže u Beograd na raport selektoru Pešiću.

“Očekujemo ga krajem ovog meseca u Beogradu, iskočilo mu je rame, trenutno je u procesu rehabilitacije.On je pod znakom pitanja, dogovor je da se uskoro vidimo u glavnom gradu”, zaključio je selektor Srbije.

Bonus video:

Postavi odgovor