Pešić nakon žreba za Mundobasket: Žreb u prvoj fazi je dobar, ali u četvrtfinalu...

Danas je održan žreb za Mundobasket u Manili na kom je Srbija izvučena kao nosilac grupe B u kojoj su još Južni Sudan, Portoriko i Kina. Nakon održanog žreba oglasio se Svetislav Pešić.

Srpski košarkaši imalu su sjajan žreb što se tiče same grupne faze i putovanja, pošto će celo takmičenje prvoesti u Manili, ali što se tiče nokaut faze tu sleduju ozbiljni dueli već u četvrtfinalu.

Upravo ovo je naglasio i selektor Srbije – Svetislav Kari Pešić.

Prvi utisci su takvi da izgleda da smo imali odličan žreb. Međutim, to je samo prvi utisak pre svega za navijače, dok je za nas koji smo dublje u materiji i znamo kako se takmičenje potom odvija, žreb doneo dve stvari. Jedna stvar je veoma dobra a to je da smo u Manili i da do kraja našeg učešća na Svetskom prvenstvu nećemo morati da putujemo. Druga stvar nije baš povoljna, a to je kostur u nastavku takmičenja, pošto naše ambicije nisu da samo prođemo grupu i kvalifikujemo se u četvrtfinale, već želimo i da u tom četvrtfinalu pobedimo. Nama u tom projektovanom četvrtfinalu dolaze protivnici iz grupa C i D, a to su SAD, Grčka i Litvanija. Ipak, tako je kako je, to je volja žreba i mi na to ne možemo da utičemo. Vrlo je rano govoriti o našem učešću detaljnije, bez informacija na koje ćemo igrače moći da računamo, koliko dana ćemo imati za pripreme i tako dalje. Ali, ono što možemo u ovom trenutku da sumiramo jeste da je žreb u prvoj fazi za nas dobar, a da se potom susrećemo sa kandidatima za medalje i plasman na Olimpijske igre. Naš prvi i osnovni cilj je plasman u polufinale koji uslovno obezbeđuje odlazak na Olimpijske igre“, poručio je Pešić.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo počinje 25. avgusta.

Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Kad je nas tim mocan i spreman za veliku i uspesnu igru ,nije bitno kojoj grupi pripada i koje protivnike ima!!!!

    Pa šta bi on da ima sve lake protivnike so finala ,treba dobiti i neku tešku utakmicu sa bi se došlo do kraja to je normalno ne treba da strepimo ni od koga i te kako smo kvalitetan tim

Postavi odgovor