Prvi test Srbije na Zlatiboru i prva pobeda

Pominju kako sve rade postepeno. Tako su – korak po korak – najbolje košarkašice Srbije došle i do prve prijateljkse utakmice u pripremama za Olimpijske igre. I – prve pobede.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Najbolje košarkašice Srbije u utakmici zatvorenog tipa za Zlatiboru, pobedile su Tursku – 79:72. Dve selekcije odigraće još jednu prijateljsku utakmicu zatvorenog tipa, u sredu, u dvorani Wai Tai na Zlatiboru.

Izabranice Marine Maljković pitanje pobednika rešile su u prve tri četvrtine, kada su u jednom trenutku imale prednost od 27 poena. U poslednjoj deonici došlo je do nedozvoljenog pada u igri, pa je Turska uspela da ublaži poraz.

Turska je bila bolja u skoku 39-33, ali je zato imala mnogo više izgubljenih lopti 26-14.

Dragana Stanković, najefikasnija u našem timu, kratko je sumirala utiske posle prvog testa:

„Pa kao i uvek, prva utakmica je najteža. Treba dosta vremena da se uigramo,  jer smo tek počele da radimo pet na pet. Prve tri četvrtine mislim da smo odigrale veoma dobro, gde smo pritisle protivnika, igrale dobru i brzu odbranu, dok smo u poslednjoj četvrtini imale pad. Sutra je nova utakmica i prava prilika da popravimo naše greške i verujem da će biti bolje nego danas“, rekla je Dragana Stanković.

Srbija – Turskа 79:72 (31:20, 25:17, 18:21, 5:14)

SRBIJA: Raca 2, Matić, Rosić 7, Čađo 5, Jovanović 2, Stanković 15, Mitrović 10, Nogić 7, Topuzović 3, Janković 12, Boričić 3, A. Katanić 2, I. Katanić 4, Zec 7, Smailbegović.

TURSKA: Akalan 4, Kurtulmuš 2, Pojraz, Flitk 6, Oznen 2, Jlmaz, Sačalir 3, Ataš 11, Bajram 6, Gul, Simšek, Erdoan 10, Jldižan 5, Guner 16, Uzunolu 7.

Bonus video:

4 Komentara

    Lepo su krenule naše košarkašice, pobeda nad ekipom Turske a verujem da će biti i druga pobeda jer igraju pametno, u prvom delu obezbede sebi dovoljno poena prednosti.

    Samo neka se nase devojke dobro uigraju i da nema povredjenih!!!!

    Iskreno ovekivao sam bolje izdanje ,jako pobedili ali ima dosta segmenata u igri kiji se moraju popraviti znacajno

    Lepo smo poceli pripreme pobedom nad Turskom

Postavi odgovor