"Mala zemlja od 650.000 ljudi odigrala je jednu od najboljih utakmica, igrala je srcem protiv SAD"

Niko nije očekivao senzaciju, znali su i pre početka utakmice da su Sjedinjene Američke Države apsolutni favoriti, ali Crna Gora se borila do kraja, ostavila poslednji atom na terenu i uzdugnute glave završila utakmicu protiv košarkšake velesile. Do samog finiša su mučili Amerikance, koji su na kraju slavili – 85:73.

Boško Radović, selektor Crne Gore, bio je ponosan na svoje momke zbog partije protiv SAD.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO

“Čestitke SAD na pobedi, ali i mojim momcima koji su odigralu sjajnu utakmicu. Šta da kažem – mala zemlja od 650.000 ljuda odigrala je jednu od najboljih utakmica, igrala je srcem protiv SAD”, prekao je Radović posle utakmice.

Crne Gora je trojkom Nikole Ivanovića sredinom poslednje četvrtine prišla na 64:62, nakon koševa Bojana Dubljevića držala se i na 72:68…

“Na kraju je presudio individualni kvalitet Amerikanaca, mislim da je ključ bio u tih poslednjih pet minuta. Čestitam još jednom mojim igračima i stručnom štabu. Moje košarkaško viđenje da ne volim da igram alternativne stvari u odbrani, pokušali smo da se prilagodimo utakmici i da iskoristimo naše prednosti. Nekoliko puta smo dobrim odlukama promijenili večerašnji meč”.

Pitanje jednog od novinara bilo je da li bi sada nakon meča uradio nešto drugačije u poslednjoj četvrtini.

“Odigrali smo dobro poslednju četvrtinu… Greška Vučevića nakon naše dobre odbrane, a u sledećem napadu smo imali težak šut… Ne bih mijenjao ništa, osim što bih možda dao koji minut više Marku Simonoviću”, istakao je Radović.

Da li je bilo teže protiv SAD ili Litvanije?

“Protiv SAD. Od Litvanije smo poraženi 20 razlike jer smo promašili sve”.

Bonus video:

3 Komentara

    Da su ovako dobro crnogorci igrali i protiv Litvanije odneli bi pobedu nad Litvancima

    Boško Radović ima zbog čega da bude ponosan, pošteno su namučili reprezentaciju Amerike!

    Kapa dole za prikazano na terenu ovsko se nosi dres reprezentacije , kao da su pobedili tako treba da budu ponosni kako su pdigrali

Postavi odgovor