Trener CSKA uperio prst u lekare: Milutinov je plej-of igrao na jednoj nozi

Trener CSKA iz Mosvke Emil Rajković je govorio o prethodnoj sezoni sa Armejcima i ogolio probleme na koje je naišao.

Moskovljanji su prošle sezone završili na trećem mestu VTB lige, pošto su savladali Zenit u seriji za bronzu, dok su prethodno ispali od Lokomotive Kubanj u polufinalu šampionata.

Rajković se osvrnuo na faktore koji su uticali da njegov tim bude zaustavljen u polufinalnoj seriji. Lokomotiva je slavila sa 4:3.

“Malo je takvih tačaka, ali postoje. Konkretno, taktičke nijanse su uticale, a uz to, preispitao bih odnos prema Švedovoj povredi i oporavku. Lider tima je bio van terena dva meseca, ali je ovaj period mogao da se smanji na mesec i po, pa čak i na mesec dana, onda bi Aleksej bio bolje pripremljen za polufinale sa Lokomotivom. Veoma važan aspekt za nas. Kao i povreda Milutinova, u plej-ofu je zapravo igrao na jednoj nozi. Mislim da je u oba slučaja to bilo faktor za odlučujuće mečeve”, rekao je Rajković u intervjuu za ruski “Meč”.

Glavno pitanje je bilo da li trener krivi lekare za nastalu situaciju u završnici sezone.

“Za obojicu sam u krajnjoj liniji ja odgovoran, ali ima smisla pričati o manama kompletnog tima. Pogrešno je kriviti samo lekare, makar samo zato što su pod pritiskom trenera, menadžera i igrača. Trebalo je sve da odradimo bolje.”

Govorio je i o pojačanju Crvene zvezde Meridianbet Dejanu Davidovcu. Stručnjak iz Skoplja je istakao da CSKA nije mogao da zadrži reprezentatvica Srbije.

“Iskreno, Davidovac je skup igrač, ne bismo mogli da ga zadrimo i da smo hteli”, rekao je Rajković.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor