Ritas ide u četvrtfinale Evrokupa, Cedevita ostaje „na nuli“

Ove srede se „zatvara“ Top 16 faza Evrokupa. Iako u tom takmičenju više nećemo gledati Crvenu zvezdu i Partizan, bar kada je ova sezona u pitanju, to nije razlog da zaobiđemo večerašnje mečeve u drugom najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u Evropi i pogledamo kako su tipovali igrači u Meridianu.

Top 5 3

Cedevita – Zenit Sankt Peterburg, 2 (1.96)

Cedevita još uvek nije zabeležila trijumf u Top 16 fazi, a ako je verovati procenama naših igrača, Vitanimi će na nuli i ostati, uprkos tome što poslednji meč u Evrokupu igraju na svom terenu protiv Zenita koji više nema šanse da se plasira u četvrtfinale.

Lokomotiva Kubanj – Frankfurt, H1 (1.86)

Sve je poznato i u grupi F u okviru koje večeras poslednju utakmicu igraju Lokomotiva Kubanj i Frankfurt Skajlajners. Baš kao Cedevita, ni Frankfurt nema pobedu u Top 16 fazi, dok Rusi u četvrtfinale putuju sa druge pozicije, ali u Meridianu veruju da će Lokomotiva ostvariti trijumf sa više od 16 poena razlike.

Ritas – Monako, 1 (1.42)

Jedini meč koji će u poslednjoj rundi odlučiti poslednjeg četvrtinalistu jeste onaj između Ritasa i Monaka u Viljnusu. Artsiom Parahovski je utišao Pionir prošle nedelje kada je srušio Partizan u poslednjoj sekundi, što je Ritasu omogućilo da se u odlučujućem kolu bori sa Monakom za plasman u četvrtfinale. Najveći broj igrača u Meridianu očekuje da će Ritas materijalizovati pobedu nad crno-belima i savladati ekipu Saše Filipovskog.

Uniks – Andora, više od 162 poena (1.80)

Uzbudljivo bi trebalo da bude i u Kazanju gde će se Uniks i Andora, najprijatnije iznenađenje u ovogodišnjem izdanju Evrokupa, boriti za prvo mesto u grupi i nešto lakši posao u četvrtfinalu. Upravo zbog toga naši igrači očekuju namanje 163 poena. Andora će biti prva čak i ukoliko izgubi sa manje od šest poena razlike.

Valensija – Limož, domaćin više od 86 poena (1.81)

Valensija, najtrofejniji klub u Evrokupu sa tri titule, još uvek nije doživela poraz u ovoj fazi takmičenja i grupi u kojoj se nalazi i Crvena zvezda, a sve ukazuje na to da će tako ostati i nakon njihovog večerašnjeg susreta sa poslednjeplasiranim Limožom. Naši igrači su zaobišli „keca“, ali su tipovali na to da će Valensija postići najmanje 87 poena.

Postavi odgovor