Sećate ga se iz Partizana, a sada će Bešović pokušati da se izbori za ugovor u Razvojnoj ligi!

Nekadašnji mladi reprezentativac i bivši košarkaš Partizana, rešio je da košarku igra na još jednom kontinentu. Nakon Evrope i Azije na red je došla Severna Amerika. Nemanja Bešović će pokušati da dobije priliku da zaigra u Razvojnoj ligi! 

Bivši evropski šampion do 18 godina i osvajač srebra na Svetskom prvenstvu do 19 izlazi na ovogodišnji draft. Nije to onaj draft za igrače koji planiraju NBA karijeru, već jedan stepenik niže. Ovde razvojni timovi najboljih klubova na svetu biraju igrače za novu sezonu.

ZNAMO SKORO 30 KANDIDATA ZA MVP TITULU!

Među ponuđenim igračima biće i Nemanja Bešović. Momak iz Podgorice je nakon početka karijere u Budućnosti nosio dres Vojvodine a zatim Partizana. Četiri godine je bio u crno-belom dresu, osvojivši čak 11 trofeja u tom periodu!

Napustio je Partizan 2012. godine a karijera ga je odvela u Belgiju. Bio je član Šarloa, poslat je na pozajmicu u Pepinster a zatim je otišao u Strumicu. Prethodnu sezonu proveo je u Kataru, nastupajući za tim Al Ahlija.

Beležio je odlične brojke, 19.5 poena i 11.3 skokova po meču. Upravo mu je takva statistika omogućila potpisivanje ugovora sa razvojnom ligom. Zbog toga će se naći na draftu koji može da ga lansira na veliku scenu. Podsećamo vam da je tokom svoje NBA karijere i Boban Marjanović često igrao Razvojnu ligu.

Bešović ima 26 godina i igra na poziciji centra. Visok je 221 centimetar, težak skoro 110 kilograma i predstavljaće veliki izazov u ligi rezervnih timova. Možda, ukoliko počne da igra najbolju košarku u svom životu ponovo dobije šansu da odmeri snage a Valančijunasom.

KO ĆE IMATI NAJVIŠE POBEDA U NBA LIGI?

Na svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina, koje je 2011. godine odigrano u Letoniji, MVP je bio upravo Litvanac. Njegov nacionalni tim je osvojio turnir, pobedivši Srbiju u finalu a značajan trag su ostavili i Bogdan Bogdanović, Dario Šarić, Džeremi Lamb i drugi.

Postavi odgovor