Skaut Denvera: Željko mi je promenio karijeru, evo zašto Kampaco nije uspeo u NBA

Dru Nikolas, košarkaškim ljubiteljima poznat iz perioda kada je nosio dres Panatinaikosa, sada ima ulogu skauta Denver Nagetsa.

Američki košarkaš bio je deo zlatne generacije “Zelenih iz Atine”.

Zajedno sa grčkim velikanom uspeo je da osvoji dve Evrolige (2009. i 2011. godine). U oba pohoda na evropski tron klub je sa klupe predvodio Željko Obradović.

Nikolas je odvojio vreme i dao opširan intervju za “BasketNews”, a nezaobilazna tema bio je aktuelni trener Partizana.

“Moja prva sezona u Atini je bila zaista teška, prilagođavanje Panatinaikosu i treneru Obradoviću. U početku sam pokušavao da nađem mesto u timu. Imali smo toliko različitih velikih igrača. Svi su morali da se uklope da zajedno budemo kao jedan”, izjavio je on, pa nastavio.

“Nikada nisam mislio da nisam dovoljno dobar, ali svaki trening je uvek bio borba, s obzirom na bekove koje smo imali: ja, Spanulis, Šaras, i Dijamantidis. Možete samo zamisliti kako je trenirati sa njima svaki dan”, objašnjava Nikolas.

EFES PARTIZAN 94
Nikolas se prisetio saradnje sa Obradovićem! Foto: Starsport.rs ©

Kako je konkurencija bila paklena, Amerikanac je pomislio u jednom trenutku da će klub raskinuti ugovor sa njim, ali to se nije dogodilo.

“Imao sam jedan od najboljih treninga tog dana – ne ofanzivno, već defanzivno. I to je bila prekretnica u sezoni. Posle toga sam počeo da igram mnogo bolje”.

Nakon toga usledila je TOP 16 faza i nekoliko dobrih partija protiv Unikahe.

“Sigurno, to je bila odlučujuća utakmica za mene. Sećam se da sam posle toga imao veoma dobrih partija u TOP 16. Bilo je veoma jasno koja je moja uloga i odgovornost. Poverenje koje je Obradović imao u mene je počelo da raste i sve je posle bilo veoma lako”, kaže bivši bek Panatinaikosa.

Upitan kako sada gleda na Obradovića, dao je sledeći odgovor:

“On je zavisnik od košarke. Kada ne vodi treninge, ostaje budan do 3-4 sata ujutru, posebno kada je plej-of NBA lige. Ja sam siguran da čovek sa svojim košarkaškim umom i stručnošću stalno posmatra stvari, uzima ponešto odavde i tamo analizira situacije. To je kao beskrajna potraga sa njim u pogledu učenja o igri i podučavanja”, rekao je skaut Denvera.

ZVEZDA EFES 24
Nikolas govorio o Kampacu! Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Kako je već neko vreme deo Nagetsa, govorio je o Fakundu Kampacu, kao i razlozima njegovog napuštanja NBA lige.

“Znam da je jedna od stvari koje naša organizacija želi da uradi jeste da postane tim više defanzivno nastrojen, takođe sa visokim igračima. Želimo da upotpunimo naše glavne momke. Očigledno, Faku je veliki takmičar i lider na mnogo različitih načina, ali sa organizacione tačke gledišta, mi tražimo drugačiji tip onoga što naši bekovi treba da budu i kako treba da igramo. Mislim da je to verovatno bio glavni razlog što je došlo do rastanka”, izjavio je, pa dodao.

“Da je bio malo viši, sigurno bi ostao u ligi. Njegov talenat i igračka sposobnost su neosporni. Ali kada počnete da se približavate plej-ofu u NBA, to postaje drugačija košarka. Bez obzira koliko ste čvrsti, uvek ćete morati da smislite načine da budete efikasni u toj veličini. Dakle, na momke poput njega gledaš kao na metu”, objasnio je Nikolas.

Najbolje kvote samo u Meridianu!

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Igrao je sjajno u Panati,imao je fantastican sut iz daljine

    Nikolas je bio strasan suter,nesto naliku Dorsija danas

    Sa Zocom svi zele da saradjuju,uzivanje je trenirati kod njega

    Kampacu je visina problem,mali je za NBA

Postavi odgovor