Dogovoren novi format ABA lige, Srbija bi mogla da ima i šest klubova

U trenutku kada su klubovi vlasnici ABA lige izglasali da je Dubai dobrodošao u regionalno takmičenje, postalo je jasno da će naredna sezona morati da izgleda drugačije i što se tiče sistema i kalendara takmičenja.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDIpotpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Kako Meridian sport saznaje, Skupština je, posle prijema Dubaija, usaglasila i te promene. U narednoj sezoni, u ABA 1 ligi učestvovaće – osim 13 timova koji su izborili opstanak plasmanom u tekućoj takmičarskoj godini – šampion ABA 2. To je, dakle, 14 ekipa. Za 15. mesto boriće se poslednjeplasirani iz ABA 1 i finalista ABA 2 lige. A 16. mesto zauzeće Dubai.

Dubai primljen u ABA ligu!

Taj baraž igraće se na dve dobijene utakmice, a prednost domaćeg terena imaće tim koji je zauzeo poslednje mestu u ABA 1.

Dogovoreno je i da je maksimalan broj ekipa iz jedne države šest. Klub koji bi igrao u baražu iz ABA 2, ne može da bude iz Srbije ako je prvak drugog ranga takmičenja iz iste zemlje.

Bonus video:

5 Komentara

    Sest srpskih klubova u Aba ligi,to je lepa vest za sve

    Cak 16 timova igra Aba ligu sledece godine,sto je mnogo,mnogo je

    Ovo ne vodi nicemu,trebali su srpski klubovi da izadju iz ove lige

    Upropastili su srž takmicenja, Dubaji nameće svoja pravila zbog para koje ulazu, velika greska po mom mišljenju

    Odakle nama toliki kvalitetni klubovi?????

Postavi odgovor