Srpsko finale na vidiku: Ko Bajernu i Lokomotivi stoji na putu u Evrokupu?

Aleksandar Đorđević i Bajern su eliminisali jednog od favorita za trofej u Evrokupu i svima zagolicali maštu da bi u drugom po snazi košarkaškom takmičenju u Evropi moglo da se igra srpsko finale.

Prvi uslov je već ispunjen, što u prevodu znači da Bajern i Lokomotiva mogu da se sastanu tek u meču za za trofej. Nemački tim ponovo ima veoma jakog protivnika (Darušafaka), dok će Lokomotiva odmeriti snage sa italijanskom Ređanom. Polufinalne serije se igraju kao i četvrtfinalne, odnosno na dve dobijene utakmice.

Bajern je ove sezone više puta dokazao izgled ekipe šampionskih dometa. Jedan trofej je već osvojen (Kup Nemačke), ali se želi i onaj veći koji podrazumeva osvajanje domaćeg prvenstva. Ono na šta se možda nije toliko računalo je odlična sezona Bavaraca u Evrokupu koja štaviše i dalje traje.

Ne može se reći da Đorđević nije imao problema tokom sezone, pogotovo sa igračkim kadrom u kome je bilo dosta povreda. Lučić je tek nedavno počeo da igra, Mačvan će biti odsutan duže vreme, a i Jović propustio jedan broj utakmica. Uz to, vraćanje u formu Maika Cirbesa se prilično odužilo.

Bajern bi mogao u svoje drugo finale u sezoni

Uprkos svemu, Bajern je od septembra doživeo samo četiri poraza u svim takmičenjima. Pobeda u seriji sa Uniksom je pokazala da ekipa može da pronađe odgovor i sa najjačim protivnicima u Evrokupu, u kakve nesumnjivo spada sledeći – Darušafaka.

Najmoćniju lokomotivu u Evropi „vozi“ Saša Obradović

Turska ekipa će poneti ulogu favorita u ovom duelu, ali je Đorđević poznat po tome da ga najveća scena najbolje motiviše. Veliki protivnik i veliki trener Dejvid Blat su dodatni impuls u tom smislu.

Ako ikoga treba očekivati u finalu onda je to Lokomotiva. Košarkaši Saše Obradovića jedini ne znaju za poraz u u tekućoj sezoni Evrokupa i imaju velike šanse da to ostanu i posle mečeva sa Ređanom. Obradović sigurno neće potceniti Italijane, ali će se u ovom duelu za sve pitati njegov tim.

Sve najbolje kvote na košarkaške mečeve se nalaze ovde

Lokomotiva se od samog početka smatra za najozbiljnijeg kandidata za pobedu u takmičenju koje su već osvajali 2013. godine. Uostalom, klub iz Kubanja ne krije ambicije da se vrati u Evroligu u kojoj je jedno mesto rezervisano za pobednika Evrokupa.

Polufinalne serije počinju 20. marta, a finalna 10. aprila. Da li ćemo imati priliku da se radujemo okršaju dvojice srpskih trenera?

Postavi odgovor