Stiv Ker: Srbiji ne treba moj savet, oni sjajno rade svoj posao!

janko bojan plocica 3

Iako već viđena u finalu, reprezentacija SAD je doživela neočekivan poraz od Nemačke i ostala bez prilike da osvoji zlatnu medalju. Stiv Ker, selektor Amerike, nije imao problem da prizna da je bolja ekipa pobedila i da je zakazala odbrana njegovog tima.

“Nemačka je odigrala fantastično i zasluženo je u finalu. Kad god smo napravili neku seriju, oni su odgovorili pogotkom ili skokom u napadu. Ponosan sam na svoje momke kako su borili”, rekao je i dodao:

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

“Glavno što smo izgubili je što nismo igrali odbranu, jako teško je čuvati na primer Denisa Šrudera. Neverovatan je opasan, pravili smo i neke greške, nismo ga držali pod kontrolom i toliko nam je naudio. Imamo snažne igrače koji mogu da igraju kombinovanu odbranu, ali su nas oni ipak nadigrali”.

Mnogo promena je doživela reprezentacija SAD.

“Mislim da je nerealno da istih 10 igrača budu deo reprezentacije svako leto… Uživam da sam u reprezentaciji, ali je drugačije to za nas i ostale timove, dobro je i što imamo dubinu što se tiče igrača, i sviđa mi se više trenera i igrača ima priliku da predstavlja SAD na velikim takmičenjaima”.

Manjak FIBA iskustva?

“Mislim da je to veliko iskustvo za sve igrače, za napredak u njihovim karijerama, da se takmiče na najvišem nivou. Svi vole što su deo nečega ovakvog. Ne mogu da budem ponosniji kako su se momci ponašali i igrali prethodnih nedelja, ovaj tim je zaslužio da osvoji titulu, ali to nismo uspeli. Predstavljali su zemlju na neverovatan način. Ova igra je teška, nije više 1992. godina… Timovi su bolji, nije lako osvojiti Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre”.

Savet za Srbiju protiv Nemačke?

“Njima ne treba moj savet, oni sjajno rade svoj posao”.

Bonus video:

2 Komentara

    Ne bi me izneneadilo da Nemačka plati ceh mimo sporta zbog jučerašnje pobede

    Odgovori

    Pametan čovek sve vidi …

    Odgovori

Postavi odgovor