Pešić: U prvom poluvremenu smo igrali sjajno - ne može bolje od toga

Selektor reprezentacija Srbije Svetislav Pešić izneo je utiske nakon meča protiv Portorika.

Furiozno su ušli Orlovi u meč i nadigrali protivnike u prvom poluvremenu, da bi u drugom spustili gas i tako sebi zakomplikovali život. Ipak, na kraju je upisana ubedljiva pobeda Srbije (94:77), koja se sada nalazi na vrhu grupe C.

“Generalno ne govorim o drugim timovima, već samo o našem. Znate, Portoriko je tim koji napada iz tranzicije, to su pokazali u drugom poluvremenu. Kada trče, steknu dobar ritam u napadu i postižu trojke. Pokazali su ponos i dobru reakciju u drugih 20 minuta, to smo i očekivali. Ipak, sjajno smo igrali u prvi 20 minuta – naša igra nije mogla da bude bolja”.

Mladi Nikola Jović je odigrao sjajnu utakmicu, bio naš najbolji pojedinac i postigao 17 poena.

“Želim da čestitam treneru rođendan, nadam se da je uživao! U prvom poluvremenu smo uradili sve što je želeo, drugo poluvreme nije bilo sjajno. Postigli su dosta trojki, igrali dobru tranziciju, rezultat je sjajan, ali ne bih rekao da je smo skroz srećni.

Bogdanović je ubacio identičan broj poena, ali nekako iz drugog plana. Nije blistao.

“Kroz njega napadamo, on je naš najbolji igrač. Nije imao sjajno veče što se tiče šutiranja, ali verujemo njega. Siguran sam da će biti bolji, možda danas nije bio njegov dan, ali mi verujemo u njega i Milutinova i nastavićemo da napadamo preko njega”, rekao je Jović.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Dobio je Pesic najlepsi poklon za svoj rodjendan!POBEDU!!!!Ali koliko je prvo poluvreme bilo savrseno,sa drugim smo videli nasu slabost,sklonost ka opustanju!!!!

    Sad su imali sreće da je Portoriko slabiji od njih ali neki drugi tim će iskoristiti taj pad fokusa i razbiće nas

    To stalno radimo, i Pešić je već imao problem sa tim sa našim igračima prošle sezone i opet ništa nisu uradili da se to ne dogadja

Postavi odgovor