Bivši košarkaš Partizana nastavlja karijeru u San Francisku

Srpski košarkaš Stefan Todorović je nastavio sa koledž karijerom u SAD-u, a posle Univerziteta SMU, na redu je San Francisko.

Sve veći broj je talentovanih mladih srpskih košarkaša, koji odlaze “preko bare” da se oprobaju na koledž sceni. Tim putem je krenuo i nekadašnji junior Partizana.

On nikad nije debitovao za prvi tim, ali je nosio crno-beli dres u mlađim kategorijama sve do 2020. godine, kada se odlučio za odlasak u NCAA. Dve godine je proveo na Univerzitetu SMU, koji se nalazi u Teksasu, a sada je na redu selidba u San Francisko, prenos ESPN.

Todorović (20) je prosečno beležio skoro 19 poena po meču kao junior Partizana, dok je prošle sezone na koledžu imao prosek od 5,5 poena.

On je tokom sezone 2021/22 bio najbolji trojkaš u SAD sa 48 odsto pogođenih šuteva, pa su ga u medijima prozvali “srpski snajper”.

Pre dve godine, ESPN je juniorskog košarkaškog reprezentativca Srbije svrstao među desetoricu najvećih NBA potencijala. On je u Februaru 2020. izabran za jednog od 64 najtalentovanija mlada igrača sveta, koji su birani iz 34 zemlje.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

BONUS VIDEO:

5 Komentara

    Sjajno,nasao je put i nacin da svojim trudom,radom i uspehom dodje i do uspesne karijere u kosarci u Americi….Pa neka mu je srecan i uspesan San Francisko!!!!

    Radi, trudi se i živi za igranje u NBA. Samo neka tako nastavi na dobrom je putu

    Dokle god su tamo zadivljeni njegovom igrom velike su šanse da zaigra u nekom od najvećih klubova NBA lige

    Umesto da se iskazuje ovde po klubovima mladi Todorović je pametno otišao u američku koledž ligu a odatle će mnogo lakše do NBA lige

    Mo zna mozew ne to prava sredina za njega gde će pokazati sve sto moze i podići igru ba visi nivo

Postavi odgovor