Oglasio se Zadar nakon incidenta: Policija neka odradi svoj posao, klub je protiv svakog oblika nasilja

Košarkaši klub Zadar oglasio se saopštenjem zbog incidenta na meču protiv Igokee u ABA ligi.

Utakmica je prekinuta pri rezultatu 33:31 za goste zbog ispada navijača, a trener Zadra je čak dobio udarac u glavu.

Najbolje kvote za sve sportove samo na Meridianbet.rs

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

”U takmičarskoj godini 2022./2023 u ABA ligi i HT Premijer ligi KK Zadru su zbog različitih incidenata do sad izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od oko 28.000 evra.

Nakon jučerašnje utakmice protiv KK Igokea m:tel tek očekujemo novu kaznu i možemo očekivati da će osim finansijskog dela Klub biti zakinut i za podršku navijača u poslednjem kolu (AdmiralBet) ABA lige, o čemu disciplinski sudija tek treba doneti odluku. Više od svih navedenih kazni boli činjenica da je nekoliko samozvanih navijača našlo shodnim bacati tvrde predmete u teren, a naš trener jednim je pogođen u glavu!

Ovim putem izražavamo iskreno izvinjenje treneru Danijelu Jusupu te smo srećni da je pukom srećom izbegnuta značajnija povreda. Verujemo da ćemo u saradnji s policijom otkriti identitet navedene osobe te ju sankcionisati na način kakav do sad nije zabeležen kod nas.

Ne možemo se ipak ne osvrnuti i na događaje koji su prethodili i bitno uticali da do navedenog događaja uopšte dođe, a nakon čega je pražnjenje tribina bila logična odluka sudija. Otprilike tri minuta do kraja prvog poluvremena sudije su odlučile izbaciti jednog navijača KK Zadar zbog vređanja jednoga od njih. Odluke koje su usmerene na teren nećemo komentarisati, ali povlačiti takve odluke smatramo gotovo pa presedanom. Ukoliko je ovo novi standard ponašanja i sankcionisanja sličnih izgreda, moramo se zaista zapitati koliko smo kao društvo ispod željenog nivoa kulture gledanja i participiranja u utakmicama ABA ligelige. Nadamo se i očekujemo identični kriterijum i na drugim utakmicama ABA lige, kojeg do sad barem nismo primetili.

Želimo istaknuti da smo kao Klub apsolutno protiv svih oblika nasilja, vređanja i bilo kakvih nereda. Sportsko navijanje i ona naša zadarska atmosfera nešto su što nas identifikuje svugde u svijetu. Upravo zato mi moramo biti ti koji će postaviti standarde navijanja, bez obzira protiv koga i gde igramo. Svesni smo i određenih propusta u organizaciji, te na određenim stvarima moramo hitno početi raditi kako bi ubuduće sprečili ružne scene kao juče. Ipak, u ovakvim situacijama staćemo i u zaštitu Kluba i njegovih navijača te tražimo da se preispitaju odluke koje su posledično dovele do incidenta.

Žao nam je i većine gledalaca koji nisu mogli uživati u gledanju naših ljubimaca do kraja te smo bez podrške navijača ostali ‘kratki’ za dva poena.

U znak izvinjenja svima, te želju da iskažemo preko potrebno zajedništvo i potporu našim igračima i stručnom štabu, pozivamo sve navijače da dođu na sledeću domaću utakmicu protiv Šibenika, koja će se održati u nedelju u 18 sati. U dvoranu besplatno mogu ući svi uz predočenje ulaznice za jučerašnju utakmicu s Igokeom.

I svi ko jedan staćemo uz njega!”, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor